Poslanec NR SR napadnutý! Stretnutie s občanmi sa neuskutoční
19 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

V piatok, 19. júla sa malo v jednom z humenských podnikov konať stretnutie občanov s poslancom NR SR Pavlom Ľuptákom (SNS / NK). Neuskutoční sa. Ľupták skončil v nemocnici, nie však po kolapse z tepla – bol napadnutý. Informáciu na sociálnej sieti Telegram zverejnil Dušan Stríž a po ňom aj Ivan Ševčík (obaja z NK).

Útočník spôsobil Ľuptákovi ťažké zranenia, čo svedčí o mimoriadne agresívnom útoku. Prvá informácia však hovorila len o zrušení akcie, no jedna zo slniečkárskych stránok na Facebooku si predčasne dala dokopy útok na poslanca a nedávne Ľuptákovo vystúpenie v parlamente. Síce pripomenula, že to nemusí mať súvis, ale informácia už koluje. Súvis sa nakoniec nepotvrdíl. Gen. Ševčík neskôr popísal priebeh incidentu a zverejnil aj výzvu smerom k OČTK.

Chvíľu pred 18-tou

„Priatelia, pred chvíľou fyzicky napadli ing. Pavla Ľuptáka a z toho dôvodu je táto akcia zrušená. Bližšie informácie vám poskytnem neskôr. Ďakujem za pochopenie,“ napísal na Telegrame Ľuptákov stranícky kolega Dušan Stríž vo štvrtok 18. júla pred osemnástou hodinou.

VÝSTRAHA SHMÚ pred vysokými teplotami
Výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami platí pre južné Slovensko aj v piatok (19. 7.). Teplota môže dosiahnuť 33 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe. Meteorológovia vydali výstrahu pre... Čítať ďalej
18 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Lovci dezinformácií si dali dokopy ... a dezinformovali

„Fyzicky napadli poslanca Ľuptáka, ktorý spochybňoval útok na nemocnicu v Kyjeve,“ informuje facebooková stránka Na druhom brehu – Slovensko & dezinformácie odvolávajúc sa na informáciu od Stríža a generála Ševčíka.

„Zatiaľ nie sú známe detaily útoku. Nepoznáme rozsah zranení ani motív. Je preto potrebné počkať na viac informácií. Nedá sa však nespomenúť, že v ostatných dňoch internetom kolovalo poburujúce virálne video z NR SR, na ktorom Pavel Ľupták spochybňuje, že za nedávnym útokom na detskú nemocnicu v Kyjeve môže Rusko. Existuje pritom milión jasných dôkazov, že nemocnicu zasiahla ruská raketa Ch-101. Téme sme sa minulý týždeň venovali v Overovni Rádia Slovensko, vypočuť/prečítať si o nej môžete aj na webe Správ RTVS,“ píše stránka Na druhom brehu, pričom prízvukuje, že motív útoku nie je známy, nevedia preto, či súvisí s Ľuptákovým nedávnym vystúpením v NR SR.  Otázkou ostáva, prečo tieto dve udalosti, ktorých súvislosť nemajú potvrdenú, spájajú.

Nesúvisí. Propaganda sa však robí presne takto

Poslanec NR SR Ivan Ševčík tesne po polnoci na Telegrame zverejnil status, v ktorom písal aj o útoku na Ľuptáka.

„Nejaký idiot napadol nášho poslanca Paľa Ľuptáka.  Päsťou ho zrazil k zemi s tam ho dokopal. Len preto, že upozornil 4 ženy pod vplyvom, aby nerobili bordel. Tak sa mu pomstili a poslali na neho nejakého idiota, vraj motorkára. Paľo ma pomliaždeniny a odštiepený kus holennej kosti. To znamená, že ho musel kopať poriadnou silou. Je zázrak, že mu nespôsobil vážne vnútorné zranenie brucha. Dúfam, že si tento údajný motorkár dlho nevrzne a nebudú s nim chcieť jazdiť ani veteráni na Babetách... A ešte pre páchateľa odkaz, skutok si spáchal na chránenej osobe,  takže prísnejšia trestno-právna kvalifikácia,“ píše Ševčík

Ševčíkova výzva

„Vyzývam policajtov, aby tento skutok čo najrýchlejšie objasnili, zdokumentovali a poslali na prokuratúru. Vyzývam GP,  aby nad vecou vykonávali dohľad a skontrolovali trestno-právnu kvalifikáciu skutku, nakoľko podľa môjho názoru ide o pokus ťažkej ujmy vzhľadom na všetky okolnosti spáchania skutku a následok. Čo sa to deje v spoločnosti,“ pýta sa na záver statusu Ševčík a odpoveďou mu môže byť aj status facebookovej stránky Na druhom brehu: Nevieme, ale povieme.

Dráčik: Takže pán Trump, stiahnite chvost a sklopte uši...
"Pripomienka k Vášmu sloganu pán Trump. Make America great again, Spravme Ameriku opäť veľkou alebo slávnou. Fajn. Ale vysvetlite ľuďom, že iba prácou a vlastnými rukami. Už nie vojnami a lúpením. Možno Vy to tak myslíte pán Trump, avšak nie všetci... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik