Nevzdáva sa, pokračuje. Je spokojný
19 | 07 | 2024 I Milan Laca

Orbán povedal, že mierová iniciatíva Maďarska voči Ukrajine napreduje dobre.

Maďarský premiér vyhlásil, že jeho mierová iniciatíva na vyriešenie rusko-ukrajinského konfliktu sa líši od oficiálnej koncepcie EÚ. Iniciatíva, podľa neho, napreduje dobre, prvé plánované kroky už podnikli.

Pokrok

„Dosahujeme v nej dobrý pokrok (mierová inociatíva)... Zatiaľ sme podnikli všetky kroky podľa plánov. Podstata našej koncepcie sa líši od oficiálnej koncepcie. Európska únia nie je vykonávateľom zahraničnej politiky USA“, povedal novinárom pred začiatkom summitu Európskeho politického spoločenstva v Spojenom kráľovstve. Hostiteľom bol kanál The Independent YouTube.

Maďari sa nezastavia!
Maďarsko odmietlo ukončiť mierovú misiu napriek hrozbám EÚ. Szijjártó: Vyhrážky EÚ neprinútia Maďarsko skončiť mierovú misiu na Ukrajine. Neprestaneme! Vyhrážky zo strany vedenia Európske únie a odmietnutie rokovaní s Budapešťou neprinútia... Čítať ďalej
17 | 07 | 2024 | Milan Laca

Rokovania

Viktor Orbán vysvetlil, že teraz považuje za najdôležitejšie prímerie a začiatok rokovaní. Ostatné západné krajiny dúfajú, že konflikt sa skončí na bojisku, povedal premiér. On sám však trvá na potrebe čo najskôr rokovať. „Každý deň prídu o život tisícok nevinných ľudí. Musíme to zastaviť“, povedal Orbán.

Normalizujme vzťahy
EÚ by mala obnoviť diplomatické kanály s Ruskom a zároveň udržiavať kontakty s Ukrajinou, napísal maďarský premiér Viktor Orbán v správe pre šéfa Európskej rady Charlesa Michela. „Navrhujem začať diskusiu, berúc do úvahy nasledujúce návrhy... Pri zachovaní súčasných politických kontaktov na vysokej úrovni s Ukrajinou obnoviť priame línie diplomatickej komunikácie s Ruskom a rehabilitovať takéto priame kontakty v našej politickej komunikácii, hovorí sa v správe. Orbán tiež varoval, že intenzita konfliktu na Ukrajine sa môže v blízkej budúcnosti radikálne zvýšiť. Orbanova správa predsedovi Európskej rady o jeho cestách do Ruska, Ukrajiny, Číny a Spojených štátov pozostáva z desiatich bodov. Maďarský premiér, ktorý v súčasnosti predsedá EÚ, zverejnil na sociálnej sieti X odkaz na celý dokument.
Iniciatíva

Začiatkom júla Viktor Orbán v rámci „mierovej misie“ navštívil Kyjev, Moskvu, Peking a Washington. Na základe výsledkov svojich ciest predložil Európskej rade návrh na vypracovanie nových prístupov k riešeniu rusko-ukrajinského konfliktu. Poslanci Európskeho parlamentu a zástupcovia Európskej komisie však vyhlasujú, že maďarský premiér nemá mandát na žiadne „mierové misie“.

Ruské ciele v ďalekej Európe! Tvrdé útoky v prípade konfliktu
Autorka: Irina Mišina Spojené štáty dali Zelenskému voľnosť na začatie nových úderov hlboko do Ruska. Na tieto vyhlásenia už reagovalo ruské ministerstvo zahraničia. USA skúšajú? "Spojené štáty očakávajú, že spôsobia Rusku "strategickú porážku"... Čítať ďalej
18 | 07 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik