NAPADNUTÝ POSLANEC NR SR PREHOVORIL! TOTO SA STALO
19 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

V piatok, 19. júla sa malo v jednom z humenských podnikov konať stretnutie občanov s poslancom NR SR Pavlom Ľuptákom (SNS / NK). Neuskutoční sa. Ľupták skončil v nemocnici, bol napadnutý. Informáciu na sociálnej sieti Telegram zverejnil Dušan Stríž a po ňom aj Ivan Ševčík (obaja z NK). Aktuálne prehovoril aj samotný poslanec NR SR, Pavol Ľupták.

Útočník spôsobil Ľuptákovi ťažké zranenia, čo svedčí o mimoriadne agresívnom útoku.

Priebeh incidentu popísal gen. Ševčík a zverejnil aj výzvu smerom k OČTK.

„Priatelia, pred chvíľou fyzicky napadli ing. Pavla Ľuptáka a z toho dôvodu je táto akcia zrušená. Bližšie informácie vám poskytnem neskôr. Ďakujem za pochopenie,“ napísal na Telegrame Ľuptákov stranícky kolega Dušan Stríž vo štvrtok 18. júla pred osemnástou hodinou.

Aktuálne prehovoril aj napadnutý poslanec NR SR Pavol Ľupták 

Napadnutie nebolo podľa jeho slov politicky motivované. Ľupták pre Denník N povedal, že išlo o spor pre prenájom ubytovania. To poslanec spolu s manželkou poskytuje práve v Turčianskych Tepliciach. „Nemyslím si, že by to bol politicky motivovaný útok, aj keď som útočníkovi povedal, že som verejný činiteľ,“ povedal poslanec. K útoku malo dôjsť po tom, ako zrušil prenajaté ubytovanie pre štyri matky s deťmi „pre neprístojné správanie sa“ počas pobytu.

 „Ony zavolali nejakým motorkárom, došiel jeden a vybavil to takto,“ povedal.

Podľa informácií, ktoré zverejnil portál Nový Čas, muž ho mal udrieť do hlavy päsťou, následne poslanec padol na zem a zranil si nohu.

"Útočník ho mal tiež kopať do hrudníka, naháňať poslancovu manželku po dvore a ničiť majetok. Ľuptákova manželka má mať z útoku aj fotografie. „Zranenia, ktoré mi spôsobil, nie sú veľmi vážne, mám niekoľko modrín a odštiepený kus z holennej kosti. Bude trvať približne 6 týždňov, kým sa zranenia zahoja,“ píše portál Nový Čas s odvolaním sa na Denník N.

Reagoval aj GP SR Maroš Žilinka

Generálny prokurátor Maroš Žilinka uviedol, že orgány činné v trestnom konaní vykonávajú všetky procesné úkony pre náležité objasnenie napadnutia poslanca za SNS. "Generálna prokuratúra SR v danej trestnej veci vykonáva dohľad nad činnosťou dozor vykonávajúcej prokurátorky," dodal Žilinka.

Muž, ktorý napadol poslanca NR SR P. Ľuptáka, čelí obvineniu 

V prípade štvrtkového (18. 7.) fyzického napadnutia poslanca Národnej rady (NR) SR Pavla Ľuptáka (SNS) vzniesol vyšetrovateľ obvinenie voči 36-ročnému mužovi z okresu Bánovce nad Bebravou. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. Muž je obvinený z prečinu porušovania domovej slobody a z prečinu ublíženia na zdraví.

Poslanec NR SR napadnutý! Stretnutie s občanmi sa neuskutoční
V piatok, 19. júla sa malo v jednom z humenských podnikov konať stretnutie občanov s poslancom NR SR Pavlom Ľuptákom (SNS / NK). Neuskutoční sa. Ľupták skončil v nemocnici, nie však po kolapse z tepla – bol napadnutý. Informáciu na sociálnej sieti... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik