NAJBLIŽŠIU JESEŇ NEPREDÝCHAME! TOTO NÁS ČAKÁ!
19 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Milovníci trópov budú na toto leto spomínať s obľubou, lebo meteorológovia sľubujú august ešte teplejší, ako prežívame teraz, v júli. Tí ostatní budú hľadať chládok a tešiť sa na jeseň. Lenže ... meteorológovia avizujú, že aj september a október majú byť vysoko nad priemerom. Odborníka sa na to pýtal portál cas.sk.

Podľa Jana Schenka z The Weather Channel bude nadpriemerný aj august. Teploty okolo 30 stupňov môžeme očakávať ešte aj v septembri. Október má byť tiež teplý a suché, tepelne nadpriemerné budú aj zvyšné dva mesiace do konca roka. Európa sa podľa meteorológov otepľuje rýchlejšie, ako zvyšok sveta.

Suchý august

August bude výrazne teplejší ako klimatologický priemer v rokoch 1993 až 2016," hovorí Schenk. Horúčavy sa majú prejaviť najmä na juhu a juhovýchode Európy, no teplo by malo byť aj na severe a severozápade, aj keď tam by malo viac pršať. Zato v južných, či juhovýchodných oblastiach bude sucho pretrvávať.

Poslanec NR SR napadnutý! Stretnutie s občanmi sa neuskutoční
V piatok, 19. júla sa malo v jednom z humenských podnikov konať stretnutie občanov s poslancom NR SR Pavlom Ľuptákom (SNS / NK). Neuskutoční sa. Ľupták skončil v nemocnici, nie však po kolapse z tepla – bol napadnutý. Informáciu na sociálnej sieti... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Veď v septembri sa počasie umúdri

Ak patríte medzi tých, čo sa riadia tým, že september je oficiálne už jesenný mesiac, Schenk vás sklame – letné teploty avizuje až do októbra.

„Veľké teplo už nemôžete očakávať. V septembri je však stále možných 30 stupňov, ale len zriedka. V októbri budú teploty do 25 stupňov," upozorňuje s tým, že teplejšie a suchšie budú aj november a december. 

„To by nebolo prekvapujúce, keďže globálne teploty smerujú k novému teplotnému rekordu," uzatvára.

Európa sa otepľuje rýchlejšie

Podľa meteorologičky Tasmin Greenovej z Wheater & Radar sa Európa otepľuje rýchlejšie, jako zvyšok světa.

https://www.cas.sk/clanok/2947951/prva-predpoved-na-jesen-na-taketo-pocasie-sa-musime-pripravit-zalapate-po-dychu-ked-to-zbadate/ upozornila Greenová.

Dnes pokračujeme

Ani dnešok sa nebude vymykať z teplôt posledních dní. Na väčšine územia sa očakávajú teploty v rozmedzí 28-33°C.

Predpoveď počasia pre Slovensko na piatok 19. júla
Dnes má meniny: Dušana. Počasie: Slnečno. Teploty 28 až 33 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty 20 až 17 a najvyššie denné 30 až 33 stupňov C. Na strednom Slovensku malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik