Na Tríbeči objavili stan... a legenda ožíva
20 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Pohorie Tríbeč má aj vďaka románu Jozefa Kariku, či filmu, ktorý bol na motívy knihy natočený, povesť slovenského Bermudského trojuholníka. Strácajú sa tam ľudia, ktorí sa po nejakom čase objavujú dezorientovaní a na úplne neočakávanom mieste. Na vrchu Veľký Tríbeč už niekoľko dní stojí stan, ku ktorému sa nik nehlási ... a legenda Tríbeču ožíva.

Ešte 12. júla pred búrkou tam stan nestál, no je už 19. júla a k stanu sa nik nehlási. V turistických skupinách opustený stan vyvolal živé diskusie, veď Tríbeč  a jeho povesť. Mnohí sa však na vec pozerajú triezvo, majú obavy, či niekto niekde nepotrebuje pomoc.

Stan bez majiteľa

Na opustený stan upozornili turisti. Na Veľkom Tríbeči stojí už niekoľko dní. Majiteľ sa k nemu nehlási a ľudia majú obavy z toho, či sa nestratil niekde v lese, alebo či nie je zranený a nedokáže si v horách privolať pomoc. Popri logických obavách ožíva aj povera o miznutí ľudí v tomto pohorí.

„Na Tríbeči je stan postavený. Nik nereaguje. Kamarát tam bol niekoľkokrát a nič,“ objavila sa informácia ešte cez víkend v turistickej skupine priateľov Tríbeča.

NAJBLIŽŠIU JESEŇ NEPREDÝCHAME! TOTO NÁS ČAKÁ!
Milovníci trópov budú na toto leto spomínať s obľubou, lebo meteorológovia sľubujú august ešte teplejší, ako prežívame teraz, v júli. Tí ostatní budú hľadať chládok a tešiť sa na jeseň. Lenže ... meteorológovia avizujú, že aj september a október... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Prípad stan

„Stan a človek nikde. Je to už pár rokov dozadu, keď sa nám prihodilo toto: Čo by ste si mysleli keby ste našli oblečenie + topánky spacák, ohnisko a nič viac? Bolo to mimo značený chodník. Pochodili sme niekoľko kilometrov dookola a nikoho a nič viac sme nenašli. Raz sme naši samotné topánky a pár krát bundu a jeden batoh. Výsledok rovnaký. Tak sme to brali tak, že to tam niekto zámerne dal aby spôsobil paniku akože sa niekto stratil... Som zvedavý ako dopadne teraz tento Prípad stan,“ komentuje jeden z diskutérov.

Facebook

Nik nezvestný

„Na vrchu Veľký Tríbeč v pohori Tríbeč sa už od minulého týždňa nachádza opustený stan. Už niekolko ľudí ho opakovane videlo a nikde nikoho, toto je posledná foto z utorka, z nasej skupiny venovanej Tríbeču. Je to nahlásené organizáciám, čo pátrajú po nezvestných ale zatiaľ na nikoho z nahlásených to nesedí,“ prezdieľala foto v inej turistickej skupine Petra s tým, že v okolí síce pracujú lesní robitníci, ale nik sa ich nepýtal, či stan nepatrí im. Doplnila tiež, že nejde o žart, no má obavu, či sa niekto nestratil.

Jediná ako tak použiteľná informácia

„Ja som v piatok 12.7. prechádzal cez Tribeč a stan tam určite nebol, zišiel som do Kostolian, kde som prečkal búrku. Za mnou išiel jeden pán po 60 tiež Ponitriansku magistrálu a spomínal, že chce vyjsť na Tribeč a prespať tam. Určite bol sám a mal so sebou aj stan, ale obehol som ho a poslednýkrát videl niekde pred Zlatnom. Kráčal som s ním asi 1h,“ napísal Pavol v komentári, ktorý je zatiaľ jedinou stopou.

Štát rozdáva peniaze! Pozor, ČAS sa KRÁTI!
Máte hypotéku a bojíte sa rastúcich splátok? Štát vám môže pomôcť, ale musíte konať rýchlo! Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny upozorňuje na blížiaci sa dôležitý termín pre žiadateľov o príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie. Ak... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Legenda žije

„Legenda robí legendy. To je celé. V okolí bol zákaz vstupu skrze mor. Možno ušli pred kontrolou, možno využili legendy, a možno sa niekto v noci po***  lebo uvidel svetlá,“ vysvetlila si to po svojom Andrea. Iní si myslia, že niekoho od stanovania odradila búrka – stan postavil, ale keď videl prichádzajúcu búrku, zbalil najnutnejšie a zmizol. Možno však šlo o vtipkára, ktorý sa teraz baví na tom, ako si z ľudí vystrelil.

Pohorie Tríbeč

Tribeč je krajinný celok vo Fatransko-tatranskej oblasti, jadrové pohorie v oblúku Vnútorných Západných Karpát. Zasahuje do okresov Nitra, Zlaté Moravce, Topoľčany a Partizánske na západnom Slovensku. Najvyšší bod – Veľký Tríbeč dosahuje výšku 829,6 metra a pohorie má rozlohu 550 km2.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik