Kamenický vytočený do biela! Médiá a opozícia zase šíria nezmysly! (VIDEO)
19 | 07 | 2024 I Eka Balašková

Ako keby hádzal hrach na stenu! Minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SSD) už celé mesiace žiada opozíciu a červené denníky, aby prestali šíriť nezmysly. "Opozícia a médiá sa neštítia šíriť hoaxy a klamstvá o konsolidácii verejných financií. Vyzývam opozíciu a niektoré médiá, prestaňte s tým," žiada dôrazne Kamenický na sociálnej sieti.

Kamenický reaguje hneď na tri vyjadrenia opozičných politikov, ktorých sa vďačne chytili červené denníky. Ide o strany SaS, Demokratov a PS, ktoré by podľa Kamenického mali najskôr počkať na presné znenia konsolidačných opatrení a až keď budú tieto vyrokované na koaličnej rade, potom nech sa ich chopí opozícia. Tiež vyzýva médiá, nech sa nechytajú hoaxov, keď sa tvária, že proti nim bojujú.

Reaguje na nezmysly

„Posledné dni sa médiami za výraznej kolaborácie opozície šíria klamstvá, fabulácie a hoaxy o konsolidácii verejných financií. Preto 18. júla ministerstvo financií vyzvalo médiá, aby prestali šíriť o konsolidácii špekulácie. Keďže to neustalo a vidím, že to mohutne pokračuje, musím na to aj osobne zareagovať!,“ píše nahnevaný Kamenický.

Zhnité čerešne na zhnitej torte

„To, čo šíri opozícia s podporou niektorých médií na svojich tlačovkách, sú obyčajné klamstvá a lži a neštítia sa o tom ešte organizovať aj viaceré tlačové besedy. Mne sa to už javí ako zhnitá torta, na ktorej sú až 3 čerešničky,“ pokračuje Kamenický a konkretizuje tlačové besedy, o ktoré mu ide.

SMER bez bičov a Laššákovej fakty z Bruselu!
Slovenská europoslankyňa Judita Laššáková prehovorila o zákulisí Európskeho parlamentu a šokujúco odhalila pravdu o práci slovenských zástupcov. Vo svojom príspevku na sociálnej sieti rázne vyvrátila fámy, ktoré sa šíria o našich... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

SaS

„Prvou čerešničkou na tejto torte bola tlačová beseda, kde Viskupič s Gröhlingom a niektoré médiá "zasvätene" hovorili o tom, že vláda ide siahnuť na paušálne výdavky živnostníkov. Je to obyčajná lož,“upozorňuje Kamenický reagujúc na Slobodu a solidaritu.

Facebook Sloboda a solidarita

Neborák Heger

„Druhou čerešničkou na torte bola tlačovka neboráka Hegera (19. júla), ktorý tvrdil, že vraj vláda ide bežným ľuďom zdaňovať výbery z bankomatov a bankové prevody. Opät je to lož a kontrujú tomu ešte aj médiá, ktoré v minulosti vehementne "bojovali" proti šíreniu hoaxov a lží,“ nepáči sa Kamenickému s tým, že práve Heger by mal pri téme ozdravovania verejných financií tíško sedieť, no on sa postaví pred novinárov a šíri nezmysly. Viac v Hegerovom videu:

PS kontruje

„Treťou čerešničkou na tejto zhnitej torte je, že týmto klamstvám kontruje na tlačovke aj Progresívne Slovensko, ktoré našej vláde na rok 2024 prostredníctvom Ódora namiesto sľubovaného reálneho rozpočtu zanechalo len rozbitú stavebnicu,“ upozorňuje minister.

„Jasne odmietame novú daň zo všetkých platieb bežných ľudí, ktorú podľa viacerých zdrojov zvažuje Ficova vláda. Pán premiér, vráťte sa z kratšej cesty a ani neuvažujte o tom, že by ste takto ľuďom zdanili každú výplatu, faktúru, prevod či výber,“ píše na Facebooku Michal Šimečka s tým, že Smer má šetriť, ale na sebe a nie na úsporách ľudí kopírovaním Orbánových zákonov.

Štát rozdáva peniaze! Pozor, ČAS sa KRÁTI!
Máte hypotéku a bojíte sa rastúcich splátok? Štát vám môže pomôcť, ale musíte konať rýchlo! Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny upozorňuje na blížiaci sa dôležitý termín pre žiadateľov o príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie. Ak... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Prestaňte s tým a čakajte

„Chcem vyzvať všetkých šíriteľov "zaručených" informácii, aby s tým prestali a aby si počkali na výsledky koaličnej rady, ktorá rozhodne o konečnej podobe konsolidácie verejných financií.  Rozbiehať štvavú politickú kampaň na základe neoverených informácií považujem doslovne za nechutné! Šírenie klamstiev za mohutnej podpory niektorých médií je zhnitá torta, ktorá sa nedá jesť a nikomu nechutí,“ uzatvára Kamenický.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik