Hlas ľudu: K. R. NEVEĎALOVÁ: EUROPOSLANCOM SME VYPLÁCHLI ŽALÚDKY HNEĎ V PRVÝ DEŇ!
19 | 07 | 2024 I Mária Škultétyová

Europoslankyňa za stranu Smer Katarína Neveďalová nás v EP zastupuje už druhé volebné obdobie. Je sklamaná z prvej plenárky, kde sa hovorilo o zbraniach a  vojne na Ukrajine.  Parlament prijal rezolúciu o potrebe nepretržitej podpory Ukrajiny zo strany EÚ. Naši smerácki poslanci hlasovali proti vojne a proti zbraniam.

Europoslankyňa píše:

Čakala by som, že po eurovoľbách budeme diskutovať o potrebách občanov, o návrate k zdravému rozumu, o prehodnotení niektorých rozhodnutí EÚ, aby sme vrátili späť dôveru a vypočuli volanie voličov.

Bohužiaľ sa Europarlament vo voľbách nepoučil a prvý bod na prvej plenárke mal názov “Potreba nepretržitej podpory Ukrajiny zo strany EÚ”. Dokonca dnes prijal Europarlament aj svoju prvú rezolúciu a táto nesie rovnaký názov. (Hlasovali sme proti).

Na moje veľké sklamanie sme teda nehovorili o ľuďoch, sociálnej politike, boju proti chudobe, ochrane pracovných miest, či o budúcnosti našich občanov, ale hovorili sme znova o vojne a zbraniach. O tej jednej vojne. Odmietla sa rozprava o situácii v Gaze, odmietla sa rozprava o náraste extrémnych fyzických útokov na politikov s iným názorom. Čas na diskusiu by bol, lebo sa zamietla aj diskusia o zasadnutí Európskej rady, lebo tú by musel predkladať Orbán a toho tu dnes vidieť nechceli. Začíname teda opäť s dvojakým metrom.

Po mojom vystúpení prišli za mnou viacerí noví kolegovia, aby mi vyjadrili podporu. Je to pre mňa signálom, že nás je tu po posledných voľbách viac. Viac ľudí s podobným postojom, že musíme postupovať vyváženejšie, že máme reprezentovať rôzne názory a že vlastne stále máme nádej, aby sme zvrátili odklon EÚ od občanov.

My sa nevzdávame, práve naopak, ideme do týchto piatich rokov s ešte väčším odhodlaním zmeniť v únii to pokazené a bojovať za všetkých, nielen tých pár vyvolených.

Držme si palce.

Ďakujeme, že ste s nami.

NAJBLIŽŠIU JESEŇ NEPREDÝCHAME! TOTO NÁS ČAKÁ!
Milovníci trópov budú na toto leto spomínať s obľubou, lebo meteorológovia sľubujú august ešte teplejší, ako prežívame teraz, v júli. Tí ostatní budú hľadať chládok a tešiť sa na jeseň. Lenže ... meteorológovia avizujú, že aj september a október... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik