Dráčik: Takže pán Trump, stiahnite chvost a sklopte uši...
19 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

"Pripomienka k Vášmu sloganu pán Trump. Make America great again, Spravme Ameriku opäť veľkou alebo slávnou. Fajn. Ale vysvetlite ľuďom, že iba prácou a vlastnými rukami. Už nie vojnami a lúpením. Možno Vy to tak myslíte pán Trump, avšak nie všetci Vaši priaznivci to musia správne chápať." Citát Dráčik

Názor zverejnený na webovej stránke Dráčik s názvom Trumpoty pána Trumpa, prinášame v plnom znení.

Dva atentáty, podobné scenáre, ale rozdielne dôvody

Z viacerých strán bolo počuť, že atentát na nášho premiéra Fica a bývalého amerického prezidenta a súčasného kandidáta Trumpa, mali rovnaký scenár.

Vzhľadom k tomu, že obaja vystupujú pronárodne, proti liberalizmu a celkovo proti mnohým globálnym rozvratným trendom, tak áno, nepriateľ sa javí ten istý.  

Musíme si však uvedomiť, že tí, ktorí sa o tento rozvrat usilujú a tým si chcú zachovať moc, ktorá im po určitú dobu zdanlivo patrila, zďaleka nepatria na najvyššie priečky riadiaceho reťazca tohto sveta. Neuvedomujú si, že dočasne plnili úlohy, ktoré zapadali do harmonogramu celkového plánu, ale ich čas sa naplnil, už splnili svoju funkciu a končia.

Držať sa silou mocou kormidla lode, ktorá už doslúžila znamená, otrieskať si hlavu o útes dejín.

A teraz sa vráťme k našim dvom účastníkom atentátov. Áno, obaja stoja v ceste, tým vyššie spomínaným zadubencom, ktorí majú pocit, že ich odstránením zastavia zmeny, ktoré sú nevyhnutné. Nezastavia. To, že za týmto pokusom stoja práve oni, o tom nepochybujem.

Pokúšali sa však o niečo, čo nebolo vo vyššom pláne, a tak sa im to samozrejme nepodarilo a práve naopak, otočilo sa to proti nim, a ešte viacej si oslabili svoju pozíciu. Čím viac sa pokúšajú vzdorovať, tým sa sami viac odpisujú a diskreditujú.

A tak sa pozícia pána Trumpa týmto atentátom tak posilnila, až sa zdá už neotrasiteľná. Iba sa zdá, ale to, že dostal škrabanec na ucho mu pripomenulo, aby nevyskakoval. A toto upozornenie dostal z tých vyšších priečok rebríka.

V čom sú odlišnosti v atentátoch na pána Fica a pána Trumpa?

Pán Fico má hájiť slovenské záujmy, Slovensko a Slovákov. Podujal sa na to a v týchto zložitých časoch za to prevzal zodpovednosť. Nie je čas na kľučkovanie a zaváhanie. O tom som písal v predchádzajúcom článku.

A pán Trump? Ten má hájiť záujmy Američanov podobne, ale nie na úkor iných štátov. V tom usporiadaní sveta, ktoré prichádza, už nebude umožnené parazitovanie na úkor ostatných.

Takže pán Trump, stiahnite chvost a sklopte uši. Keby ste ich mali sklopené, tak by Vám ich guľka nezasiahla. A ešte niečo. Uši sú na počúvanie, čiže skúste menej rozprávať, viac počúvať a aj rozmýšľať.

Pripomienka k Vášmu sloganu pán Trump. Make America great again, Spravme Ameriku opäť veľkou alebo slávnou. Fajn. Ale vysvetlite ľuďom, že iba prácou a vlastnými rukami. Už nie vojnami a lúpením. Možno Vy to tak myslíte pán Trump, avšak nie všetci Vaši priaznivci to musia správne chápať.

A ešte k America first alebo Amerika na prvom mieste. Skutočne?

 A prvé Božie prikázanie poznáte?

Poľská europoslankyňa rozpútala búrku: Von der Leyenová PATRÍ za MREŽE! (VIDEO)
Európsky parlament bol svedkom ostrého vystúpenia poľskej europoslankyne Ewy Zajączkowskej-Hernik z Konfederácie, ktorá nešetrila kritikou na adresu Ursuly von der Leyenovej. Počas debaty o voľbe predsedu Európskej komisie Zajączkowska-Hernik... Čítať ďalej
18 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik