Otvorený list Robertovi Ficovi
18 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

Otvorený list premiérovi Slovenskej republiky Robertovi Ficovi zasielajú členovia o. z. Kresťanskí seniori pamäť národa, ako aj ďalšie osobnosti.

List bol zverejnený na stránke christianitas.sk a prinášame ho v plnom znení.

Vážený pán premiér,

s radosťou vítame Váš návrat do pôsobenia na čele vlády Slovenskej republiky. Je to hlboko symbolické, že sa tak stalo na sviatok vierozvestov sv. Cyrila a Metoda, ktorí priniesli na Slovensko pre všetkých zrozumiteľným jazykom a písmom vieru v živého Ježiša Krista, Kráľa Neba a Zeme. Kristus Kráľ je totiž základom budovanie autority v štáte. Ak nie je Boh na prvom mieste, tak všetky autority strácajú svoju silu a štát skončí v rozklade. V uplynulých troch rokoch, keď táto kríza vyvrcholila, sme boli toho svedkami, keď celé vedenie štátu bolo v neustálych rozbrojoch a vo vzájomných sporoch. Bez Boha niet zodpovednej autority a vládnutie sa mení v tyraniu.

Tragédia, ktorá Vás postihla, bola na jednej strane vyvrcholením nenávisti a neustálej konfrontácie, ktorú zažila väčšina obyvateľov Slovenska. Po roku 1989 sme dúfali, že na verejných zhromaždeniach sa ľudia už nebudú polievať vodou z vodných diel, že sa nebude strieľať do nich gumovými projektilmi, že sa nebudú zatvárať školy, kostoly, či dokonca aj cintoríny. Nikdy sa nesmie zabudnúť na teror, ktorý na Slovensku vládol počas pandémie a samozrejme na atentát na premiéra Slovenskej republiky.

Na druhej strane tento hrozný skutok ukázal, že Slovensko sa v ťažkej situácii vie zomknúť a ubezpečujeme Vás, že všetci ľudia dobrej vôle sa modlili k Bohu, Kristovi Kráľovi a k Sedembolestnej Panne Márii za Vaše skoré uzdravenie. Mnohí kňazi po celom Slovensku tiež slúžili za Vaše uzdravenie sväté omše. Sme presvedčení, že milostivý Boh vypočul tieto naše prosby.

Váš prvý príhovor po atentáte, ktorý sme si pozorne vypočuli, nás naplnil nádejou na hlbokú kvalitatívnu zmenu. Na jednej strane ste odpustili vinníkovi, ktorý bol iba úbohým nástrojom tých, čo sa skrývali za ním. Na druhej strane ste jednoznačne povedali, že s tými čo šíria zlo, nenávisť a rozoštvávajú ľudí, sa nedá spolupracovať. Veď takto by sa spolupracovalo na rozklade štátu. Tieto sily treba naozaj obmedziť, aby už viacej neškodili.

Vážený pán premiér, v mene občianskeho združenia Kresťanskí seniori pamäť národa Vás ubezpečujeme o našej plnej podpore a sme pripravení byť všestranne nápomocní pri plnení úloh, ktoré nás čakajú.

Tak nám Pán Boh pomáhaj!

So srdečným pozdravom

Viliam Oberhauser, bývalý minister vlády SR, predseda OZ KSPN

Ján Košiar, katolícky kňaz, bývalý diplomat, člen predsedníctva OZ KSPN2
Silvester Húska, publicista, člen predsedníctva OZ KSNP
Marián Tkáč, bývalý viceguvernér Národnej banky SR, predseda Matice slovenskej
Ignác Juruš, katolícky kňaz, zakladateľ Duchovnej a náboženskej služby v Armáde SR
Marián Servátka, veľvyslanec vo Vatikáne, Poľsku a Bielorusku, vysokoškolský pedagóg
Jozef Mikuš, člen OZ Slovenskí katolíci a OZ KSPN
Gabriel Smatana, katolícky aktivista, predseda OZ Dedičstvo otcov
Miroslav Holečko, predseda Spoločnosti svätého Gorazda, vysokoškolský pedagóg
Anton Čulen, predseda OZ Aliancia za nedeľu

Dievčatko odložili do Hniezda záchrany v Prešove! Odkaz pre matku!
"Dňa 2.7.2024 o 12:12 hod. bolo nájdené dieťa odložené v Hniezde záchrany vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J.A. Reimana Prešov," informuje na sociálnej sieti Hniezdo záchrany, ktoré zároveň zverejnilo aj odkaz pre matku. Dňa 2.7.2024 o 12:12... Čítať ďalej
12 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik