Leyenová opäť na čele EÚ: Vlastenci bijú na poplach!
18 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Európska únia sa opäť otriasa v základoch! Ursula von der Leyenová, kontroverzná politička známa svojimi radikálnymi názormi, bola znovu zvolená do čela Európskej komisie. Tento krok vyvolal vlnu pobúrenia medzi vlasteneckými politikmi, vrátane slovenského europoslanca Milana Uhríka.

Vlastenci v opozícii: Boj za suverenitu pokračuje

"S vlastencami vytvárame proti nej opozíciu," vyhlásil Uhrík bezprostredne po oznámení výsledkov voľby na sociálnej sieti. Frakcia suverenistov ESN, ku ktorej patrí aj hnutie Republika, jasne odmietla Leyenovú. Podľa Uhríka je táto žena "zodpovedná za 5 rokov kríz v Európe".

Leyenovej plány: Viac peňazí, viac zbraní, viac cenzúry?

V svojom príhovore novovzvolená predsedníčka Európskej komisie načrtla plány, ktoré mnohých šokovali. Hovorila o väčšom rozpočte, zvýšených výdavkoch na zbrojenie a dokonca o vytvorení "európskeho protiraketového štítu". Najkontroverznejším bodom je však jej zámer vytvoriť "Európsky štít na ochranu demokracie". Uhrík varuje, že to môže znamenať "ešte viac cenzúry a prenasledovania názorových oponentov".

Slovenská vláda podporila Leyenovú: Zrada národných záujmov?

Šokujúce je, že Leyenová bola jedinou kandidátkou na tento post, a to s podporou slovenskej vlády. "Proti nominácii Leyenovej vystúpil len Orbán a Meloniová," upozorňuje Uhrík, čím naznačuje, že Slovensko mohlo zohrať kľúčovú úlohu v zabránení jej znovuzvoleniu.

Čo ďalej? Vlastenci sa nevzdávajú!

Napriek tejto porážke Uhrík zostáva optimistický. "Vlastenci sú v Europarlamente silnejší a zjednotenejší ako kedykoľvek predtým," tvrdí. V septembri sa bude voliť nová zostava eurokomisárov a Uhrík sľubuje, že budú podporovať "výlučne vlasteneckých kandidátov".

Poľská europoslankyňa rozpútala búrku: Von der Leyenová PATRÍ za MREŽE! (VIDEO)
Európsky parlament bol svedkom ostrého vystúpenia poľskej europoslankyne Ewy Zajączkowskej-Hernik z Konfederácie, ktorá nešetrila kritikou na adresu Ursuly von der Leyenovej. Počas debaty o voľbe predsedu Európskej komisie Zajączkowska-Hernik... Čítať ďalej
18 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik