USA? Kultúrny vzor Šimečku a jeho PS je na SMIECH! Alebo na zaplakanie?
18 | 07 | 2024 I Diana Zaťková

Elon Musk rozhodol, že jeho firma SpaceX odchádza z Kalifornie. Dôvodom je nový zákon v Kalifornii, ktorý školám prikazuje utajiť pred rodičmi "genderovú orientáciu" ich detí. Na sociálnej sieti na to upozorňuje exminister školstva Juraj Draxler. Vysvetľuje, že vlastne škola odteraz nesmie rodiča informovať, ako sa jeho dieťa v škole oblieka, či mužsky alebo žensky, či chlapec nenosí ženské šperky a podobne. A Muska to riadne nahnevalo. Svoju firmu ide preto presídliť do Texasu.

Amerika vo vojne so sebou samou

A vôbec celá situácia je čoraz bizarnejšia. "Mnohé školy už neochraňujú len nezvyčajné rodové identity svojich študentov (trans, nebinárny, intersexuálny... atď.) ale aj úplne špecifické identity: v USA (a už aj v Británii) silnie napríklad hnutie "furries", teda ľudí, ktorí sa identifikujú ako chlpaté bytosti jemne rozprávkového charakteru," krúti hlavou Draxler.

Podľa exministra to síce väčšina považuje len za akúsi bizarnú hru, podobne ako niekto rád chodí na stretnutie ľudí oblečených ako postavy z Hviezdnych vojen, ale čo je alarmujúcejšie, časť týchto ľudí trvá na tom, že "furry" je ich identita, rovnako ako pre niekoho je to muž alebo žena.

Jeden čerstvý prieskum ukázal, že v mladších vekových kategóriách, 20 rokov a menej, sa k netradičným identitám už hlási viac ako percento Američanov. Pomaly ich bude toľko, koľko bolo kedysi homosexuálov, upozorňuje Draxler.

Miroslav Čimo: Naše deti im nedáme! (VIDEO)
Producenta, hudobníka, aktivistu a dnes už aj politika Miroslava Čima som zaregistrovala v čase, keď som počas pandémie absolovovala onkologickú liečbu a zrazu bol čas na objavovanie. Vtedy aj mňa oslovili ľudia, ktorí nám ukazovali, že ak cítime,... Čítať ďalej
17 | 07 | 2024 | Eka Balašková

Najväčší nepriateľ USA - Spojené štáty americké

"Mimochodom, ako v tieto dni ukazuje časť konzervatívnych médií, rozsiahle pravidlá ochrany LBGTI a tvorby podpory pre LBGTI zamestnancov má aj Secret Service, teda ochranná služba prezidenta. Zrejme sa tomu venujú viac ako tréningu agentov. Internetom kolujú napríklad zábery jednej z viacerých obtlstlých agentiek z miesta činu, ktorá akčne poskakuje pred autom s Trumpom a ani nevie zasunúť pištoľ naspäť do púzdra," dodáva pobavene politik.

Draxler pripomína, že Amerika je proste vo vojne nielen s celým radom svetových regiónov, ale ešte aj sama so sebou. Smutné, ako dopadá krajina Marka Twaina, Jacka Londona, J. Roberta Oppenheimera, Richarda Feynmana, Francisa F. Coppolu či dlhého radu sociálnych vedcov a mysliteľov. Stále v mnohom špičková, ale zároveň vnútorne rozožieraná celým radom chorôb.

Poľská europoslankyňa rozpútala búrku: Von der Leyenová PATRÍ za MREŽE! (VIDEO)
Európsky parlament bol svedkom ostrého vystúpenia poľskej europoslankyne Ewy Zajączkowskej-Hernik z Konfederácie, ktorá nešetrila kritikou na adresu Ursuly von der Leyenovej. Počas debaty o voľbe predsedu Európskej komisie Zajączkowska-Hernik... Čítať ďalej
18 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Kultúrny vzor Šimečku a spol.

"Aj keď - opýtajte sa Ivana Mikloša. Ten vás presvedčí, ako sa im skvele darí. Podobne je táto krajina patrónom Ivana Korčoka a kultúrnym vzorom Šimečku a jeho PS. Ak by to bolo na nich, tak taká "gender Kalifornia" by už bola aj u nás.

TAKTO BUDÚ HLASOVAŤ SLOVENSKÍ EUROPOSLANCI o budúcnosti Ursuly von der Leyenovej
Poslanci Európskeho parlamentu (EP) budú vo štvrtok v Štrasburgu hlasovať o budúcnosti Ursuly von der Leyenovej na poste predsedníčky Európskej komisie (EK). Zatiaľ čo slovenskí europoslanci za Smer-SD, Hlas-SD a Republiku budú hlasovať proti jej... Čítať ďalej
18 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Prečo je počet detí, ktoré tvrdia, že sú mačky, na vzostupe – a prečo sa učitelia oddávajú novej subkultúre na poplach rodičov?

Väčšina detí sa rada hrá na prezliekanie a Katie Harris (nie je to skutočné meno) nie je výnimkou. V areáli svojej školy v Bedfordshire ju často vidno, ako nosí masku mačky a chlpatý chvost, mňouká a mrnčí, keď sa obtiera o svojich priateľov, ktorí ju hladkajú po hlave a šteklia na brade, píše britský Daily Mail.

Takáto nápaditá hra by bola milá, keby to bola škôlka. Ale Katie – ktorá teraz používa nebinárne prezývku „Kit“ – má v skutočnosti 16 a je na strednej škole.

„Je úplne smiešne, ako sa jej škola podsúva a od všetkých detí sa očakáva, že budú rešpektovať jej „identitu“ ako mačky, no keď požiadate učiteľov o pomoc s niečím, ako je detská dyslexia, trvá mesiace, kým niečo zavediete,“ hovorí Marie (nie je to skutočné meno), matka, ktorej dieťa chodí na rovnakú školu.

Furries, New York pride, foto: TASR

„Toto dievča neustále obviňuje ľudí z „transfóbie“, takže veľa žiakov sa jej vyhýba. Všetci sa bojíme, či sa s ňou naše dieťa nedostane do kontaktu a bude to mať následky. Najviac nás hnevá, že sa od detí očakáva, že budú spolu s tým sledovať, ako sa toto dievča v škole správa ako mačka. Polarizuje chlapcov aj dievčatá," dodáva matka.

Skutočne chceme niečo také aj na našich školách?

Súd v Luxemburgu rozhodol o von der Leyenovej SMS komunikácii
Druhý najvyšší európsky súd v stredu, 17. júla kritizoval Európsku komisiu za nedostatočnú transparentnosť zmlúv o očkovaní proti ochoreniu COVID-19 z roku 2020. Stalo sa tak deň pred kľúčovým hlasovaním o tom, či Ursula von der Leyenová obháji... Čítať ďalej
18 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik