Biden by mal vraj odstúpiť. Navyše má COVID
20 | 07 | 2024 I Milan Laca

Údajne je známe načasovanie Bidenovho odstúpenia z volebného súboja.

Axios: Biden by mohol vypadnúť z pretekov 20. alebo 21. júla.
Špekulácie?

Americký prezident Joe Biden môže odstúpiť z volebných pretekov 20.,  alebo 21. júla kvôli rastúcemu tlaku členov Demokratickej strany. Informuje o tom portál Axios, s odvolaním sa na zdroje.

Má COVID

„81-ročný prezident, ktorý je teraz v izolácii kvôli COVIDu, si verejne udržiava silnú pozíciu. V zákulisí sa však vyrovnal s narastajúcim tlakom a zlými výsledkami prieskumov, ktoré znemožňujú pokračovať v jeho kampani“, cituje portál viacero straníckych zdrojov. "Dnes popoludní som mal pozitívny test na COVID-19, ale cítim sa dobre a ďakujem všetkým za priania", napísal Biden na sieti X. Biely dom spresnil, že prezident bol niekoľkokrát očkovaný a pociťuje mierne príznaky choroby – nádchu a kašeľ. Správa uvádza, že Biden sa vráti do Delaware, kde má domov, a bude pokračovať v práci v izolácii.

Trump je oficiálny kandidát! Má aj viceprezidenta
Trump sa stal kandidátom na prezidenta USA. Predstavil aj viceprezidenta, ktorý je proti pomoci Ukrajine. Oficiálne kandiduje Bývalý americký prezident Donald Trump sa oficiálne stal prezidentským kandidátom Republikánskej strany v... Čítať ďalej
17 | 07 | 2024 | Milan Laca

Už mu neveria

Jeden z Bidenových priateľov pod podmienkou anonymity vyjadril všeobecné presvedčenie, že súčasný americký vodca nie je schopný poraziť bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa. Zjazd, ktorý sa skončí 18. júla, tiež vyvoláva obavy demokratov, že by mohli stratiť kontrolu nielen nad Bielym domom, ale aj nad Kongresom. Po neúspechu súčasnej hlavy štátu v debate s Donaldom Trumpom,  sa medzi demokratmi množia výzvy, aby nominovali iného kandidáta. Za najpravdepodobnejšiu považujú viceprezidentku Kamalu Harrisovú.

Nedobré prieskumy

Prieskum, uskutočnený sociologickou službou AP-NORC ukázal, že asi 70 percent Američanov verí, že Biden by mal odstúpiť z prezidentského súboja. Len 27 percent demokratických respondentov plne verí, že súčasný prezident je schopný efektívne plniť povinnosti prezidenta.

Ešte jedna výzva

Bývalá predsedníčka Snemovne reprezentantov Snemovne reprezentantov USA Nancy Pelosiová v súkromnom rozhovore s americkým prezidentom Joeom Bidenom povedala, že jeho účasť v prezidentských voľbách zbavuje Demokratickú stranu šancí vyhrať, informovali CNN a Politico, s odvolaním sa na svoje zdroje. Podľa nich môže verejne vyzvať prezidenta, aby stiahol svoju kandidatúru. Biely dom ani hovorca pani Pelosiovej túto informáciu nepotvrdili. Podľa účastníkov rozhovoru zo CNN, Nancy Pelosiová v rozhovore s Joeom Bidenom s odvolaním sa na prieskumy verejnej mienky uviedla, že by nedokázal poraziť Donalda Trumpa. V reakcii na to Biden povedal, že videl prieskumy verejnej mienky, ktoré predpovedali jeho víťazstvo, uviedol ďalší zdroj televízneho kanála.

Poľská europoslankyňa rozpútala búrku: Von der Leyenová PATRÍ za MREŽE! (VIDEO)
Európsky parlament bol svedkom ostrého vystúpenia poľskej europoslankyne Ewy Zajączkowskej-Hernik z Konfederácie, ktorá nešetrila kritikou na adresu Ursuly von der Leyenovej. Počas debaty o voľbe predsedu Európskej komisie Zajączkowska-Hernik... Čítať ďalej
18 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik