Výplach žalúdkov v EP! Za TOTO kritizuje Katarína Roth Neveďalová (VIDEO)
18 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Vo svojom vystúpení na 1. plenárnej schôdzi EP Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD) kritizuje za večné omieľanie Ukrajiny, ako prioritnej témy. Upozorňuje, že na prvej schôdzi by skôr očakávala diskusiu o sociálnych istotách, potrebách občanov, o prehodnotení nie veľmi šťastných rozhodnutí EÚ, čo by viedlo k návratu dôvery v EÚ.

Roth Neveďalová vo svojom diskusnom príspevku podotkla, že treba hovoriť aj o iných témach – Gaza, politická kultúra, ktorá vedie k agresii. Ak už aj o Ukrajine, tak v duchu mierových rokovaní, keďže EÚ vznikla ako mierový projekt. Na toto jej vystúpenie reagovalo podporou niekoľko europoslancov.

Nehovorme LEN o Ukrajine

„takisto ma veľmi mrzí, že nebola prijatá rozprava o Gaze, o situácii, ktorá sa tam deje. Neviem, v čom je táto vojna menej dôležitá, alebo v čom sú títo ľudia menej dôležití, ako ľudia na Ukrajine. Takisto ma veľmi mrzí, že sme neprijali diskusiu o politickej kultúre aj inde vo svete, kde ľudia, ktorí majú trošku iný názor, ako väčšina, alebo ako to, čo sa hovorí v štandardných médiách tak, ako sa to stalo aj premiérovi SR Robertovi Ficovi a nedávno Donaldovi Trumpovi,“ upozornila Roth Neveďalová, ktorú podľa vlastných slov mrzí, že tento europarlament sa znovu rozhodol hovoriť len a len o Ukrajine.

SMER v Bruseli: Prvý deň a už 'horúca pôda' pod nohami
V utorok sa rozbehlo úvodné plenárne zasadnutie novozvoleného Európskeho parlamentu. Medzi prítomnými nechýbali ani slovenskí europoslanci Ľuboš Blaha, Judita Laššáková a Monika Beňová zo Smeru-SSD. Všetci traja sa podelili o svoje dojmy z prvého... Čítať ďalej
17 | 07 | 2024 | Eka Balašková

Hovorme o mieri

„Keď už hovoríme o Ukrajine, to, o čom sme mali hovoriť na prvom mieste je mierová politika EÚ. Tá vznikla ako projekt mieru a to by malo byť to prvé, čo by sme mali hovoriť. Máme tlačiť na mierové rokovania, máme tlačiť na riešenie situácie a máme tlačiť na to, aby si tieto dve strany sadli za jeden rokovací stôl a aby konečne na Ukrajine nastal mier,“ uzavrela Roth Neveďalová.

Dovetok pri videu

„Po mojom vystúpení prišli za mnou viacerí noví kolegovia, aby mi vyjadrili podporu. Je to pre mňa signálom, že nás je tu po posledných voľbách viac. Viac ľudí s podobným postojom, že musíme postupovať vyváženejšie, že máme reprezentovať rôzne názory a že vlastne stále máme nádej, aby sme zvrátili odklon EÚ od občanov,“ napísala Roth Neveďalová pod video so svojim vystúpením.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik