TO mediálne ticho o kľúčovom výročí! (VIDEO)
17 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Premiér Robert Fico nemilosrdne odkrýva karty mediálneho sveta! V najnovšom videu na sociálnych sieťach odhalil, ako tzv. mainstreamové médiá úplne ignorovali 32. výročie Deklarácie o zvrchovanosti slovenského národa.

"Keby sa konal pochod sexuálnych menšín, médiá by sa predbiehali v pozitívnom informovaní," tvrdí Fico. "Ale o tomto kľúčovom momente našej histórie ani zmienka!" Fico pripomenul, že práve táto deklarácia z 17. júla 1992 bola jasným signálom túžby Slovákov po vlastnom štáte. Dokonca aj Václav Havel vtedy pochopil, že "dielo je dokončené".

Zatiaľ čo médiá mlčia, starosta Starej Bystrice a poslanec Ján Podmanický (Smer-SSD) zorganizoval celoslovenské oslavy. Je toto posledný bašta skutočného vlastenectva v mediálnej púšti?

Otázka znie: Prečo sa médiá boja našej histórie? A čo to znamená pre budúcnosť Slovenska?

Facebook Eduard Chmelár

Robert Fico spomína, že keď sa Deklarácia prijímala, on bol mladým poslancom a s vtedajšími zamestnancami Ministerstva spravodlivosti sa mu dostalo cti zabezpečiť rozbeh Zbierky zákonov SR.

Vatry zvrchovanosti opäť zažiaria: Slovensko si pripomína 32 rokov od kľúčového kroku k samostatnosti (VIDEO)
Každoročne 17. júla si Slovenská republika pripomína významné výročie, ktoré znamenalo veľký krok k jej samostatnosti. Slovenská národná rada prijala uznesením č. 26 Deklaráciu o zvrchovanosti slovenského národa. Každoročne si túto udalosť... Čítať ďalej
17 | 07 | 2024 | Eka Balašková

Vtedy boli oprávnené obavy o to, či mladá Slovenská republika dokáže prežiť, dnes sú podľa Fica oprávnené obavy o jej suverenitu a jej realizáciu jej suverénnej zahraničnej politiky vo svete, kde sa iný názor nerešpektuje.

„Ak budeme odvážni, ako zákonodarcovia a vládna koalícia v roku 1992, ak nadviažeme na suverénne počiny, ako je neuznanie Kosova, stiahnutie vojakov z Iraku, verejné odsúdenie bombardovania Belehradu, blokovanie povinných migračných kvót, presadzovanie mieru na Ukrajine, odmietanie členstva Ukrajiny v NATO, či právo veta v EÚ strach môžeme odložiť. Len nesmieme poľaviť a musíme poskytovať verejnosti čo najviac informácií o našom počínaní, pretože inak liberálne a progresívne médiá vymyslia čokoľvek, len aby to poškodilo súčasnú vládnu koalíciu,“ hovorí Robert Fico, ktorý v tomto duchu dal pokyn na neakceptovanie našich zástupcov v orgánoch EÚ na trest pre Maďarsko za mierové iniciatívy Viktora Orbána.

Fico pripomenul, že na druhú polovicu júna bola pripravená aj jeho návšteva Číny, kde mala byť zásadnou témou práve otázka mieru, no opozičný aktivista zrušil pokusom o atentát aj túto cestu premiéra. Čínska strana takmer okamžite potvrdila náhradný termín návštevy.

Premiér tiež konštatuje, že aktuálna slovenská vládna koalícia nepodlieha jedinému „správnemu“ politickému názoru. Pripomína, že práve výsledky vlád Matoviča, Hegera, či Ódora sú dôsledkom takejto politiky. „Západ pískol a tieto vlády na povel vybrakovali slovenskú armádu tak, že že dnes nemáme ani lietedlá, ani PVO, nemáme nič,“ pripomína Fico.

Politológ odkázal Veronike Remišovej: "Milá pani Remišová..." (FOTOGALÉRIA)
Sobotňajších osláv výročia vyhlásenie Deklarácie o zvrchovanosti Slovenskej republiky sa zúčastnil aj politológ a člen premiérovho poradného tímu, Eduard Chmelár. Ten na sociálnej sieti priniesol aj fotografiu, ktorá sa podľa neho stane... Čítať ďalej
14 | 07 | 2024 | Eka Balašková

„Nech je teda 32. výročie schválenia Deklarácie o zvrchovanosti Slovenskej republiky pre nás všetkých odkazom, že odvaha, suverenita, vlastný názor a obhajoba národno-štátnych záujmov SR sa oplácajú a že sú v prospech Sloveniek, Slovákov a ostatných občanov SR, ktorí si zo srdca v r. 1992 želali samostatnú Slovenskú republiku,“ uzavrel premiér.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik