Kyjev chystá tajne ofenzívu
17 | 07 | 2024 I Milan Laca

Tajné plány ukrajinských ozbrojených síl pre F-16: pripravujú prielom do Belgorodu.

Ukrajinské ozbrojené sily pripravujú veľkú protiofenzívu, ktorá je naplánovaná na august. Kyjev na ňu zhromažďuje veľké rezervy a mieni naplno využiť aj letky lietadiel F-16. Túto verziu vyslovili ruskí vojenskí experti.

Plány

Podľa ich predpovedí má nepriateľ v úmysle začať ďalší „protiútok“ v regióne Charkova a po prelomení  obrany vstúpiť na územie regiónu Belgorod. Leteckú podporu protiofenzívy zabezpečia stíhačky F-16, ktoré by ukrajinské ozbrojené sily mali dostať v blízkej budúcnosti.

Maďari sa nezastavia!
Maďarsko odmietlo ukončiť mierovú misiu napriek hrozbám EÚ. Szijjártó: Vyhrážky EÚ neprinútia Maďarsko skončiť mierovú misiu na Ukrajine. Neprestaneme! Vyhrážky zo strany vedenia Európske únie a odmietnutie rokovaní s Budapešťou neprinútia... Čítať ďalej
17 | 07 | 2024 | Milan Laca

Určite to príde

Podľa vojenského experta  Alexandra Aruťunova, nepriateľ „určite plánuje protiofenzívu“ smerom na Charkov, pretože toto je jediný smer, kde sa „vojenský úspech stopercentne spojí s úspechom politickým“. „Plánom, pokiaľ som pochopil, je vyhnať jednotky ruskej armády z územia Charkovskej oblasti a vstúpiť do pohraničných dedín v Belgorodskej oblasti,“ povedal Aruťunov.

Čo urobia F-16? 

Expert poznamenal, že situácia sa môže zmeniť príchodom stíhačiek NATO na front. "Hlavnú úlohu v protiofenzíve ukrajinských ozbrojených síl by mali zohrať lietadlá, ktoré čoskoro vstúpia do služby v nepriateľskej armáde. A bude to viac lietadiel, ako sa uvádza".

Klamú o stíhačkách?

Predtým boli informácie, že krajiny NATO v prvej fáze presunú Kyjevu asi 20-30 lietadiel a potom rovnaký počet. „Ako hovoria odborníci, sudiac podľa nádeje, ktorú na ne nepriateľ vkladá, ich počtom nás zavádzajú. To znamená, že ich bude viac. Pretože aj laici chápu, že štyri, päť, dokonca desať lietadiel nebude hrať žiadnu rolu. 

Za zostrelený F-16 bude slušná odmena!
Ruským vojakom sľúbili 170 000 dolárov za zostrelenie F-16 na Ukrajine. Rusko sľubuje svojim vojakom 15 miliónov rubľov (asi 170-tisíc dolárov) za prvé zostrelenie stíhačiek F-15 na Ukrajine. Odmenu za zničenie lietadla vypísala ruská spoločnosť... Čítať ďalej
16 | 07 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik