Gröhling sa bojí, že KDH sa bratríčkuje s Ficom
17 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Šéf SaS Branislav Gröhling sa potí ako myš v pasci. Prečo? Lebo KDH sa odvážilo navrhnúť zmeny ústavy. Och, tá hrôza! Veď predsa vieme, že ústava je len pre vyvolených. A kto ju smie meniť? No predsa len tí správni liberáli, nie nejakí tmári s krížom!

Brani vs. "pomníček": Boj o písmenká v ústave

Gröhling sa obáva, že z ústavy sa stane "pomníček". Zrejme si myslí, že ústava je len taký obyčajný zošit, do ktorého si každý môže čmárať, čo chce. KDH chce posilniť slobodu svedomia? Pfff, načo to komu je! Veď predsa sloboda svedomia je prežitok, ktorý bráni pokroku.

Liberálna panika: Fico útočí na liberalizmus!

Náš hrdina Brani sa trasie pred strašiakom menom Fico. Ten totiž hovorí o potrebe "hrádze" voči liberalizmu. A čo urobí KDH? Namiesto toho, aby stálo v prvej línii obrany liberálnych hodnôt, ide meniť ústavu! To je predsa jasná zrada! Však kto by chcel chrániť rodinu a slobodu svedomia, keď môžeme mať viac "pokroku"?

Fakty na záver: Čo vlastne KDH chce?

KDH navrhuje posilniť práva rodičov pri výchove detí, zaviesť poistku proti zneužívaniu skráteného legislatívneho konania a rozšíriť Generálnu prokuratúru o oddelenia na boj proti terorizmu a korupcii. Ale to predsa nie je dôležité! Hlavné je, že sa Brano môže tváriť urazene a hovoriť o "tichej spolupráci" s koalíciou. Lebo každý, kto nespieva liberálnu pesničku, musí byť predsa nepriateľ!

Branislav Gröhling v plnej paráde: Šef SaS sa snaží vysvetliť, prečo je zlepšenie podnikania dôležitejšie ako ochrana rodiny a slobody svedomia. Komediálna pecka stredajšieho popoludnia alebo tlačová beseda v podaní SaS:

SME opäť klame
Ponúkajú sa ako manna nebeská, etalón pravdy a lásky a sú to iba vulgárni berijovskí luhári. Pioniersky predvoj kedysi zdatných ostrieľaných propagandistov a ideológov z čias socializmu. Neomarxistická svorka, nenávidiaca pravdu a fakty. To už sme... Čítať ďalej
17 | 07 | 2024 | Gabriel Matta

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik