Zjavenie na zjazde republikánov: Trump sa vrátil ako ohnivý Fénix (VIDEO)
16 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Republikánsky favorit Donald Trump šokoval všetkých, keď sa v pondelok večer nečakane objavil na národnom zjazde Republikánskej strany v Milwaukee. Len dva dni po pokuse o atentát na jeho osobu v Pensylvánii sa postavil pred delegátov s obväzom na pravom uchu a zožal búrlivé ovácie, informuje o tom portál The Guardian.

Dramatický vstup za zvukov "Hrdý byť Američanom"

Trump urobil dramatický vstup do kongresovej sály približne o 21:00 tamojšieho času za skandovania "USA!" a "Bojuj!". Keď vstúpil do sály, z reproduktorov zaznela pieseň Lee Greenwooda "Proud To Be American". Dav jasajúcich republikánov ho privítal ako hrdinu.

Exprezident sa následne prepracoval cez kongresové poschodie a usadil sa v boxe spolu s ďalšími významnými republikánmi ako Tucker Carlson, kongresman Byron Donalds a JD Vance, ktorého v ten deň menoval za svojho viceprezidentského kandidáta.

Rečníci oslavovali Trumpa ako "otca zakladateľa" hnutia Amerika na prvom mieste

Pred Trumpovým príchodom vystúpilo viacero rečníkov, ktorí ho označili za "otca zakladateľa" hnutia Amerika na prvom mieste. Kontroverzná kongresmanka Marjorie Taylor Greene vo svojom prejave uviedla: "Bohužiaľ, toto je aj pochmúrna chvíľa pre náš národ. Pred dvoma dňami prišlo zlo pre muža, ktorého tak obdivujeme a milujeme. Ďakujem Bohu, že jeho ruka bola na prezidentovi Trumpovi."

Viacerí rečníci naznačovali, že Trumpovo prežitie pokusu o atentát bolo zázrakom a božím zásahom. Senátor Tim Scott z Južnej Karolíny vyhlásil: "Ak ste neverili na zázraky pred sobotou, radšej verte teraz. Do Pennsylvánie prišiel diabol s puškou, ale lev sa postavil na nohy a zareval."

Útoky na Bidenovu administratívu a liberálne hodnoty

Republikánski rečníci počas večera ostro kritizovali Bidenovu administratívu a liberálne hodnoty. Vykresľovali obraz Ameriky v úpadku pod vedením demokratov, sužovanej vysokou infláciou a sociálnymi problémami.

Charlie Kirk, zakladateľ organizácie Turning Point USA, vo svojom prejave uviedol: "Demokrati dali stovky miliárd dolárov ilegálnym a cudzím národom, zatiaľ čo Gen Z ich musí štípať, a to len preto, aby nikdy nemohli vlastniť dom, nikdy sa neoženiť a pracovať, kým nezomrú."

Viacerí rečníci sa zamerali aj na témy LGBTQ a imigráciu ako na kľúčové otázky nadchádzajúcich volieb. Marjorie Taylor Greene vo svojom prejave jasne deklarovala: "Dovoľte mi to jasne povedať, existujú len dve pohlavia."

Dramatický prvý večer republikánskeho zjazdu naznačil, akým smerom sa bude uberať predvolebná kampaň strany. Republikáni jasne stavili na Trumpa ako na svojho lídra a pokúsia sa vykresliť voľby ako jasný výber medzi úpadkom pod Bidenom a návratom k prosperite pod Trumpom.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik