Dublinské predmestie v plameňoch: Bitka o azylové centrum eskaluje do pouličnej vojny!
16 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Špeciálne jednotky vstúpili do írskeho mesta Coolock po tom, čo miestni obyvatelia spálili stavebné zariadenia používané na výstavbu centra pre migrantov, informoval o tom portál BBC.

Situácia v Coolocku zostáva napätá, keďže obyvatelia protestujú proti plánom na ubytovanie žiadateľov o azyl v bývalej továrni. Protesty, ktoré začali pokojne, sa v posledných dňoch zintenzívnili a viedli k násilným konfrontáciám s políciou.

Dav rozzúrených protestujúcich sa postavil proti plánom na ubytovanie migrantov a rozpútal hotové peklo. Palety v plameňoch, horiace autá a lietajúce zápalné fľaše - to všetko sa odohralo pred bývalou továrňou Crown Paints.

Policajti v plnej zbroji sa snažili udržať situáciu pod kontrolou, ale nebolo to ľahké. Viac ako 200 príslušníkov čelilo agresívnemu davu, ktorý po nich hádzal všetko, čo mu prišlo pod ruku. Tri policajné autá skončili na šrot, jedno dokonca v plameňoch!

Pätnásť výtržníkov už sedelo pred súdom, ale to nie je koniec - ďalší štyria si to rozdajú so zákonom už zajtra. Írsky premiér Simon Harris nešetril ostrými slovami a celú akciu označil za "odsúdeniahodnú".

Miestni sa boja, že plánované centrum pre migrantov naruší ich pokojný život. Ale je toto správny spôsob, ako vyjadriť svoj názor? Coolock sa zmenil na bojové pole a nikto nevie, čo prinesie zajtrajšok. 

Podľa Stoltenberga NATO do vojny nevstúpi, ale poľský minister zahraničia by zostrelil ruské rakety
Radosława Sikorského sužujú vážne vojnové dilemy. Podľa Stoltenberga NATO do vojny nevstúpi, ale poľský minister zahraničia by zostrelil ruské rakety, píše maďarský portál Mandiner. Nálady neutíchajú v súvislosti s nedávno uzavretou... Čítať ďalej
16 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik