VIDEO! Kolíkovej a Gröhlingovi NIČ NEDAROVAL Richard Glück! Klamete, zavádzate, strašíte, démonizujete…
16 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

Poslanec Richard Glück (SMER-SSD) v pléne NR SR nič nedaroval exministerke Márii Kolíkovej a poslancovi Branislavovi Gröhlingovi v reakcii na hanlivé slová, ktoré zazneli z ich úst po novelizácii Trestného zákona

„Pán Gröhling, ja žasnem!,“ hovoril Glück po tom, ako mu Tibor Gašpar dal slovo v NR SR.

„Zločinci, zlodeji?! Ja mám pocit, že sa rozcvičujete na nejaký protest, ktorých chcete zorganizovať, tak ako ste ich tu organizovali dva mesiace, keď ste zavádzali a klamali ľudí a ste tam vykrikovali o tom, že Róbert Fico má zhniť v base vedľa Kočnera! Ale nikdy ste nepovedali za čo!,“ reagoval Glück .

„Len asi sa Vám bude ťažko protestovať, keď muž činu, ktorého ste zostrojili- Cintula, je vo väzbe!,“ dodal poslanec s tým,  že presne takýmto spôsobom ide opozícia vytvárať ďalších atentátnikov – Cintulov.

„Klamete, zavádzate, strašíte, démonizujete…,“ zopakoval Glück 

V obhajobe novelizácie Trestného zákona Glück zopakoval, že vládna koalícia sa rozhodla chrániť predovšetkým nie páchateľov trestných činov, ale obete a poškodených, aby im bola nahradená škoda v prípade, ak im takáto škoda bola spôsobená . „Pretože to je zámerom moderného trestného práva, ktoré využíva prvky restoratívnej justície,“ dodal Glück.

Zamyslel sa aj nad tým, ako sa asi bude cítiť obeť trestného činu, ktorej bola spôsobená škoda, ak páchateľ bude päť alebo šesť rokov sedieť v base a ešte za neho bude štát platiť 30 000 € ročný poplatok ?

„Mám pocit, že Ústavný súd rozhodol, že my sme navrhli Trestný zákon a Trestný poriadok, ktorý bol protiústavný, a že ste mali pravdu . Ale 99% Trestného zákona a Trestného poriadku je v súlade s Ústavou!,“ uviedol Glück.

„ A to, že ste vašimi záškodníckymi činnosťami oklamali orgány Európskej únie, a hlavne kvôli tomu, že Robert Fico a vláda nepodporuje vojnu na Ukrajine, tak nás tu bude samozrejme Európska komisia trestať,“ uviedol.

„Ja som nepočul jedinú, jedinú výhradu v Čechách, ktoré idú urobiť presne to isté s politikou vo vzťahu k trestnému právu,“ dodal.

„Tak prečo na Slovensku je to problém, idú nám siahať na fondy…? A v Čechách, kde idú urobiť to isté, tam je to v poriadku?… No pretože Fiala chodí a podporuje vojnu!,“ vysvetlil Glück.

VIDEO:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik