Hlas ľudu: S.rt. na nich, Michal!
16 | 07 | 2024 I Mária Škultétyová

„Serte na šuhaja Šutaja, na ministerku kultúry aj na Tarabu,“ radí Nicholsonová váženému pánovi Kaščákovi, milému Michalovi. V liste sa mu vyznáva aj zo svojich osobných trápení. A vysmieva sa z hymny, z folklóru a z roduverných Slovákov.

Napriek tragédii na Pohode dúfa, že Michal ju potiahne ďalej. Že jej sa na Pohodu podarí dotiahnuť manžela, keď už bude lúštiť tajničky s Alzheimerom. Potom si  to užije. Lebo „kvôli“ nemu a jeho fóbii z davu na Pohode nebola. Nie, ona sa neteší ako závistliví krajania z nešťastia druhých. Neteší sa z hromov a bleskov nad Pohodou. Ale  keby sa niečo také stalo na folklórnom festivale, to by už bola iná káva! Z jej úst by padali vražedné hromy a blesky.

Oj, dobre ona vie, čo je škodoradosť. Veď si ju užila, keď porodila mŕtve dieťa. Keď jej ľudia písali, že to dieťa sa nechcelo narodiť takej cigánskej pi-i. A keď ohlásila koniec v politike, píšu jej, že sa tešia, ako pôjde faj-iť čuráky do Kanady alebo skape od hladu.

Roduverní Slováci, ktorí dojatí spievajú Nad Tatrou sa blýska, hromy divo bijú, tlieskajú, keď hromy a blesky rozbíjajú liberálne stany, liberálne hlavy a liberálne deti v kočíkoch. Slovanov nemá čo formovať Queens of the Stone age na Pohode, ale folklórny súbor Kysučan a Majk Spirit na oslavách zvrchovanosti.

Toto sa vám môže stať, keď za národných hrdinov považujete Jánošíka, Slotu a Danka, keď vás výtvarne formuje Martina Šimkovičová a hudobne slovenské ľudovky: Anička, ty si trucovitá, kebys bola moja, bola by si bitá alebo tento porno skvost:

„Ach, mamičko,

bruch me boľi,

odvedzce me do stodoli,

pološce mi pod ric snopka

a privedzce mi parobka, ejahoja.“

Ejahoja, Michal! Serte na nich! My z rebelujúceho disentu potrebujeme váš ostrov pozitívnej deviácie. Potrebujeme Pohodu.

Manžel hlási, že budúci rok sme tam s Vami! Courage!

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik