Tvrdohlavý... a nevedia ho zastaviť!
15 | 07 | 2024 I Milan Laca

Pokračuje vo svojej ofenzíve.

Orbán odovzdal lídrom EÚ plán na ukončenie bojov na Ukrajine.

Jeho návrhy

Maďarský premiér Viktor Orbán poslal lídrom Európskej rady návrhy na riešenie rusko-ukrajinského konfliktu na základe reálneho zhodnotenia situácie, reálnych cieľov a termínov, uviedol jeho asistent Balázs Orbán. Tieto iniciatívy sformuloval premiér po návštevách Kyjeva, Moskvy, Pekingu a Washingtonu.

Čítajte

„Predseda vlády písomne ​​informoval lídrov Európskej rady o skúsenostiach z rokovaní, prvej etape mierovej misie a maďarských návrhoch. Ak chce Európa mier a chce mať posledné slovo pri riešení vojny a ukončení krviprelievania, tak zmena kurzu musí byť vypracovaná a realizovaná teraz“, povedal Balázs Orbán pre noviny Magyar Nemzet.

Detinská "naschválová" trápnosť šéfa diplomacie Európskej únie
Európska únia plánuje zorganizovať v Bruseli trucsamit počas už ohláseného neformálneho stretnutia ministrov zahraničných vecí v Budapešti koncom augusta s cieľom bojkotovať ho v súvislosti s návštevami maďarského premiéra Viktora Orbána v Rusku a... Čítať ďalej
15 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Čo treba urobiť?

Podľa Orbána, maďarský plán predpokladá, že Spojené štáty, EÚ, Čína a Turecko sa môžu stať sprostredkovateľmi pri rokovaniach medzi Ruskom a Ukrajinou. „Tieto krajiny sú mimoriadne dôležité, ak uvažujeme o skutočnom udržiavaní mieru. Išli sme všade zmapovať a určiť, aká je šanca na mier“.

Iniciatíva Budapešti

Balazs Orbán poznamenal, že Maďarsko je jedinou krajinou, ktorá vedie dialóg s dvoma stranami konfliktu naraz. Zdôraznil tiež, že Budapešť využije celé obdobie svojho predsedníctva v Európskej rade na vytváranie podmienok pre mierové rokovania. „Maďarsko je schopným sprostredkovateľom, ako ukázali posledné dva týždne. Teraz je našou úlohou vypracovať nový prístup a pokúsiť sa presvedčiť členské štáty Európskej únie o pláne Viktora Orbána“, dodal premiérov asistent.

O iniciatíve

Viktor Orbán v rámci samozvanej „mierovej misie“ navštívil začiatkom júla Kyjev, Moskvu a Peking. Potom sa maďarský premiér vybral na summit NATO vo Washingtone. Lídri EÚ odsúdili jeho cestu do Moskvy. Budapešť v reakcii zdôraznila, že diskusie, ktoré Viktor Orbán viedol vo všetkých štyroch krajinách, sa neuskutočnili v mene EÚ ani žiadnej z jej inštitúcií, ale z vlastnej iniciatívy Maďarska.

Drzo, samoľúbo a arogantne o výhodách vojny pre USA
Mitch McConnell, 82-ročný senátor za Republikánsku stranu v Senáte USA od roku 2021, "poskytol" v rozhovore pre web Jouwatch prekvapivo otvorené a priamočiare svedectvo o skutočných cieľoch a pozadí americkej podpory Ukrajine. Ukrajina je v... Čítať ďalej
15 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik