Premiér v hneve: Opozícia vedie špinavú kampaň proti Slovensku v Bruseli
15 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Dnes začala mimoriadna schôdza Národnej rady SR (NR SR) k vládnemu návrhu novelizácie Trestného zákona. Liberálne a progresívne médiá a opozícia však s radosťou šíria, že vládna koalícia je babrácka, lebo opäť mení trestnú legislatívu. "Kvôli zmene Trestného zákona, trestného poriadku, ktorá viedla k zrušeniu Špeciálnej prokuratúry a Lipšica a k zmenám v trestných sadzbách a v posilnení postavenia obetí trestných činov opozícia s plnou podporou médií organizovala verejné protesty a prejavovala najhoršie pudy. Popritom europoslanci za slovenskú opozíciu doslova obiehali orgány Európskej únie a žiadali ich, aby Slovensku boli zastavené európske peniaze," približuje predseda vlády Robert Fico. Opozícia navyše schválenú zmenu Trestného zákona a trestného poriadku cez exprezidentku Čaputovú napadli na Ústavnom súde. A dopadlo to tak, že opozícia a prezidentka prehrali na Ústavnom súde na celej čiare. Ten totiž nič podstatné zo zmeny zákona nevyhlásil za protiústavné.

Opozícia však v sabotovaní našej krajiny v európskych inšitúciách pokračovala a domáhala sa finančného poškodenia pre Slovensko. "Táto špinavá robota opozície zanechala v Bruseli stopy a my  sme museli s Európskou komisiou rokovať, ako peniaze pre Slovensko zachrániť, čo sa nám nateraz podarilo. Výsledkom týchto rokovaní je aj dohoda, že v Trestnom zákone urýchlene posilňujeme ochranu finančných záujmov Európskej únie, o čom je výlučne návrh zmeny Trestného zákona, o ktorom dnes začal rokovať parlament," uvádza R. Fico. Dnešná schôdza teda nie je kvôli babráctvu koalície, no preto, lebo opozícia urobila kus špinavej roboty v Európskej komisii, žalovala na Slovensko a chcela ho finančne poškodiť. Opozícia totiž verí, že ak nedostaneme európske peniaze, poškodí to vládnu koalíciu v očiach verejnosti.
R. Fico tiež povedal, že je preňho neuveriteľné sledovať SaS a bývalú ministerku spravodlivosti Kolíkovú. Tú, korá bez mihnutia oka nechala zomrieť vo väzbe advokáta Krivočenka. Rezort spravodlivosti pod vedením Kolíkovej mu totiž napriek dostatku pľúcnych ventilácií nezabezpečil pomoc, keď sa dusil na covid. Samotná verejná ochrankyňa práv potvrdila, že práva advokáta boli porušené. Vláda rodinu advokáta Krivočenka minulý týždeň odškodnila. "Pani Kolíková nemá kožu na tvári. Radšej ako prejavovať drzosť by si pani Kolíková mala pripraviť odpoveď na otázku, ako týchto deväťdesiat tisíc preplatí štátu, keď jej pošleme faktúru za smrť nevinného človeka," povedal predseda vlády.

Liberálne médiá tiež nezaujíma summit NATO vo Washingtone a zverejnia čokoľvek, čo ktokoľvek treskne. Samozrejme proti SMERu. Vláda sa na tento summit riadne pripravovala a výsledkom príprav bolo, že nie je možné akceptovať závery, ktoré by boli pozvánkou Ukrajiny do NATO. Krajiny, ktorých záujmom bolo a je dostať Ukrajinu do NATO však presadzovali, aby v záveroch summitu bol záväzok prijať Ukrajinu za člena, čo je pre vládu SR neprijateľné. Mohol by to byť totiž začiatok tretej svetovej vojny. "Našťasie vyhral realistický prístup viacerých členských krajín NATO a do záverov sa dostala formulácia, ktorá jednoznačne potvdrzuje, že Ukrajina do NATO vstúpi len vtedy, ak s tým budú shlasiť všetky členské štáty NATO a budú splnené všetky podmienky," potvrdil premiér.

Ministri za Slovensko na summite sa teda dôsledne držali jedného zo základných východísk suverénnej slovenskej zahraničnej politiky, že členstvo Ukrajiny v NATO ohrozuje svetový mier. "V ničom sme toto naše východisko nepodkopali ani neoslabili a každému patrnerovi v NATO otvorene hovoríme, že SMER - slovenská sociálna demokracia nebude v parlamente súhlasiť s členstvom Ukrajiny v NATO. Liberálne a progresívne médiá, hovorím dostatočne zrozumiteľne po slovensky alebo aj tak si budete písať a zverejňovať tie svoje hatlaniny bez akéhokoľvek faktického základu?" uzatvára Robert Fico.

Mazurek demaskuje: Hra slovenských politikov v Bruseli?
Pellegriniho "suverénna" politika v EÚ je len ilúzia! V najnovšom videu sa Mazurek nebojí otvoriť kontroverzné témy týkajúce sa zahraničnej politiky Slovenska. S ostrou kritikou sa púšťa do analýzy krokov bývalej vlády a jej prístupu k európskej... Čítať ďalej
15 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik