Mikulcovo dedičstvo: Zanedbané strelnice a nepripravení ochrankári
15 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok odhalil ďalšie vážne zlyhanie bývalého vedenia rezortu. Ochrankári z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov boli celých päť rokov bez funkčnej strelnice. Nový minister okamžite zakročil a situáciu napravil. 

 

Zdevastovaná strelnica: Dedičstvo Mikulcovej éry

"Dlhých 5 rokov mali naši ochrankári z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov pre neschopnosť a nečinnosť bývalého ministra Romana Mikulca a Štefana Hamrana nefunkčnú a zdevastovanú strelnicu," šokuje minister Šutaj Eštok svojím najnovším statusom na sociálnej sieti. Podľa jeho slov bolo bývalému vedeniu "evidentne jedno", že ochrankári nemali kde trénovať.

Rýchla reakcia nového ministra

Šutaj Eštok nezostal len pri kritike. "Mne to jedno nie je a preto som sa po mojom nástupe do funkcie ministra rozhodol okamžite uvoľniť 50 000 eur na prestavbu a modernizáciu strelnice, aby mali ochrankári kde trénovať," vyhlásil rezolútne.

Zvýšená bezpečnosť pre všetkých

Minister zdôrazňuje význam tohto kroku: "Jej opätovným uvedením do prevádzky sa tak významne zvýši úroveň výcviku policajtov. O to zvlášť, že v rámci Bratislavského kraja nemajú veľa možností na strelecký výcvik."

Nová strelnica nebude slúžiť len ochrankárom. "Okrem príslušníkov Úradu pre ochranu ústavných činiteľov môžu strelnicu využívať aj špecializované útvary," dodáva minister.

Radosť z dokončeného projektu

Šutaj Eštok neskrýva spokojnosť s dokončením projektu: "Som rád, že po rozsiahlej rekonštrukcii strelnice sa príslušníci Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií dočkali otvorenia vynovenej strelnice v areáli Prezídia Policajného zboru."

Politológ odkázal Veronike Remišovej: "Milá pani Remišová..." (FOTOGALÉRIA)
Sobotňajších osláv výročia vyhlásenie Deklarácie o zvrchovanosti Slovenskej republiky sa zúčastnil aj politológ a člen premiérovho poradného tímu, Eduard Chmelár. Ten na sociálnej sieti priniesol aj fotografiu, ktorá sa podľa neho stane... Čítať ďalej
14 | 07 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik