Zvláštnosti pri atentáte na Trumpa
14 | 07 | 2024 I Milan Laca

Päť zvláštností, zistených pri pokuse o atentát na Trumpa.

Trumpovo zhromaždenie nebolo starostlivo pripravené.
Analyzovali, čo sa stalo

Autori telegramového kanála „Military Chronicle“ našli pri pokuse o atentát na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa päť zvláštností.

Tajná služba...

Je potrebné poznamenať, že pred prejavom sa zdalo, že tajná služba nepreverila okolie. Neskúmala všetky možné body, z ktorých by mohla prísť streľba.

TRUMP PREHOVORIL PO ATENTÁTE! TAKTO REAGOVAL JOE BIDEN
Došlo k pokusu o atentát na amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. 45. prezident Spojených štátov bol postrelený v oblasti hlavy. Podľa tajných služieb bol eskortovaný do bezpečia, incident sa teraz vyšetruje. Útočníka zastrelili,... Čítať ďalej
14 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Po streľbe

Strelec

Okrem toho naznačujú nízka úroveň výcviku útočníka. „... 130 metrov nie je najväčšia vzdialenosť. Z tejto vzdialenosti sa nemusíte prispôsobovať vetru ani používať výkonnú optiku – stačí to, čo si môžete kúpiť v miestnom obchode so zbraňami. To naznačuje, že strelec mal veľmi nízku kvalifikáciu a práve to zachránilo Trumpa“, píše sa v správe.

Zbraň

O nízkej kvalifikácii útočníka zároveň svedčí použitie poloautomatickej pušky AR-15, so zásobníkom na 15-20 nábojov, píše Militaty Chronicle.  Údajne padlo päť výstrelov.

Zlyhanie

Podľa autorov článku boli dôstojníci tajnej služby nablízku a útočníka si mali všimnúť a zneškodniť ešte pred výstrelmi, čo sa nestalo. Okrem toho je známe, že očití svedkovia varovali políciu pred mužom so zbraňou, ktorý sa snažil dostať na strechu. Túto informáciu však muži zákona ignorovali.

Odkiaľ zaútočil 

Strelec spustil paľbu zo strechy výrobného závodu, ktorý sa nachádzal asi 100 metrov od pódia, kde Trump hovoril. Zlikvidoval ho ostreľovač tajnej služby a pri jeho tele našli pušku AR-15. V čase streľby mal Američan na sebe tričko s logom obľúbeného kanála YouTube o zbraniach Demolition Ranch.

MINÚTA PO MINÚTE! Atentát na Trumpa: "Zlyhanie bezpečnosti." Svedok upozornil políciu na strelca! REAKCIE SLOVENSKÝCH A SVETOVÝCH LÍDROV!
AKTUÁLNE HLAVNÝ DENNÍK PRINÁŠA MINÚTU PO MINÚTE INFORMÁCIE O ATENTÁTE NA DONALDA TRUMPA A REAKCIE SLOVENSKÝCH A SVETOVÝCH LÍDROV! Republikánsky kandidát na prezidenta Donald Trump prežil pokus o atentát na predvolebnom zhromaždení v Pensylvánii.... Čítať ďalej
14 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik