TRUMP PREHOVORIL PO ATENTÁTE! TAKTO REAGOVAL JOE BIDEN
14 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

Došlo k pokusu o atentát na amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. 45. prezident Spojených štátov bol postrelený v oblasti hlavy. Podľa tajných služieb bol eskortovaný do bezpečia, incident sa teraz vyšetruje. Útočníka zastrelili, informovala agentúra Associated Press o 1:32 SEČ.Bývalý prezident reagoval podľa portálu Mandiner na udalosti na sociálnej sieti.

"Rád by som poďakoval americkej tajnej službe a orgánom činným v trestnom konaní za ich rýchlu reakciu na streľbu v Butleri v Pensylvánii. A čo je najdôležitejšie, vyjadrujem sústrasť rodine osoby zabitej na zhromaždení, ako aj rodine druhej vážne zranenej osoby," uviedol Trump.

"Je neuveriteľné, že k takémuto činu mohlo dôjsť aj u nás."

Bývalý prezident pokračoval.

"O vrahovi, ktorý je už mŕtvy, nie je nič známe. Zasiahla ma guľka, ktorá sa mi zavŕtala do hornej časti pravého ucha. Okamžite som vedel, že niečo nie je v poriadku, pretože som počul prskavý zvuk a okamžite som cítil, ako mi guľka trhá kožu. Začal som veľmi krvácať, takže som vedel, čo sa stalo," dodal Trump.

Donalda Trumpa prepustili z nemocnice

Na tlačovej konferencii o polnoci miestneho času v sobotu úrady uviedli, že útočník bol na vrchole budovy asi 130 metrov od oplotenej oblasti zhromaždenia v meste Butler v štáte Pensylvánia.

Donaldovi Trumpovi bolo dovolené opustiť nemocnicu po tom, čo bol v sobotu večer na volebnom zhromaždení postrelený do ucha.

Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) a štátna polícia v Pensylvánii na brífingu potvrdili, že vyšetrovanie je pokusom o atentát. Zatiaľ neboli zverejnené žiadne podrobnosti o útočníkovi ani jeho motivácii, iba to, že ide o osamelého páchateľa a neexistuje žiadne ďalšie riziko. Úrady útočníka zlikvidovali a údajne ho zastrelili pracovníci tajnej služby. Zatiaľ neboli zverejnené žiadne podrobnosti o zbrani použitej pri útoku. Všetko, čo vieme, je, že je to muž vo veku 20 rokov z Butler County v Pensylvánii.

V odpovedi na otázky novinárov jeho policajný zástupca tiež potvrdil, že pri útoku zahynul jeden muž a dvaja členovia publika boli vážne zranení.

Miesto útoku bolo uzavreté a s veľkým tímom vyšetrovateľov sa s ním zaobchádza ako s miestom činu, uviedla polícia. Biely dom v sobotu večer oznámil, že Joe Biden hovoril s Donaldom Trumpom telefonicky. Podľa informácií prezident cestoval zo svojho domu v Delaware späť do Washingtonu. Americký prezident Joe Biden incident odsúdil v krátkom vyhlásení novinárom v sobotu vo večerných hodinách s tým, že násilie nemá v Amerike miesto.

MINÚTA PO MINÚTE! Atentát na Trumpa: "Zlyhanie bezpečnosti." Svedok upozornil políciu na strelca! REAKCIE SLOVENSKÝCH A SVETOVÝCH LÍDROV!
AKTUÁLNE HLAVNÝ DENNÍK PRINÁŠA MINÚTU PO MINÚTE INFORMÁCIE O ATENTÁTE NA DONALDA TRUMPA A REAKCIE SLOVENSKÝCH A SVETOVÝCH LÍDROV! Republikánsky kandidát na prezidenta Donald Trump prežil pokus o atentát na predvolebnom zhromaždení v Pensylvánii.... Čítať ďalej
14 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Reakcia amerického prezidenta Joea Bidena

Pred streľbou Trump hovoril o tom, že Joea Bidena nazve najhorším prezidentom v histórii USA.

Bol som informovaný o streľbe na zhromaždení Donalda Trumpa v Pensylvánii. Som rád, že ste v bezpečí. Modlím sa za neho a jeho rodinu a za všetkých, ktorí boli na stretnutí, pretože čakáme na ďalšie informácie."

Prezident napísal.

"Jill a ja sme vďační tajnej službe za to, že všetko udržala v bezpečí. V Amerike nie je miesto pre tento druh násilia. Musíme sa spojiť ako národ, aby sme to odsúdili," dodal Biden.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik