SVET V SLZÁCH! ZOMRELA HVIEZDA LEGENDÁRNYCH SERIÁLOV
14 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

Zomrela Shannen Doherty, herečka známa najmä vďaka úlohám vo filmoch Beverly Hills 90210 a Čarodejnice. Hviezda, ktorá vo februári 2019 oficiálne oznámila, že je v konečnom štádiu rakoviny, nakoniec chorobe podľahla. Informáciu priniesol portál Blesk.cz.

Smutnú správu oznámil jej dlhoročný publicista Leslie Sloane. "S ťažkým srdcom oznamujeme úmrtie herečky Shannen Doherty. V sobotu 13. júla prehrala svoj boj s rakovinou po mnohých rokoch boja s touto chorobou," uviedla vo vyhlásení pre magazín People.

"Obetavá dcéra, sestra, teta a priateľka boli obklopené svojimi blízkymi a tiež psom Bowiem. Rodina žiada v týchto časoch o súkromie, aby mohli v pokoji smútiť," dodala.

Tesne pred smrťou mala Doherty novú nádej... Lekári zistili, že jej rakovinové bunky sa zmenili, čo umožnilo nové typy liečby. Bohužiaľ, herečke sa nedalo pomôcť.

Zdroj: Facebook

Nesmrteľná Brenda

Shannen Dohertyová sa preslávila úlohou "dobrého dievčaťa" Brendy Walsh v Beverly Hills 90210 a objavila sa aj v jeho reštarte, ktorý prišiel na televízne obrazovky v roku 2019, aj keď s výrazne menším úspechom, ako jeho tvorcovia očakávali. V tom čase však už nebol zapojený Luke Perry (†52), ktorý zomrel začiatkom marca toho istého roku. S nadsádzkou možno povedať, že Brenda stretla lásku svojho života, Dylana, aspoň na druhom svete. Zhodou okolností sa Shannen dozvedela, že jej vážna choroba sa vrátila, tesne predtým, ako Perry podľahol mŕtvici. Pred verejnosťou to tajila takmer rok.

Hoci tmavovlasá herečka už dvakrát bojovala s rakovinou prsníka, prvýkrát v roku 2015 a druhýkrát o dva roky neskôr, a zdalo sa, že úspešne prekonala vážnu chorobu, v skutočnosti sa jej po tele šírili zhubné metastázy. Potom, na jar 2020, sa dozvedela, že má rakovinu 4. štádia – čo bola, bohužiaľ, posledná fáza. Ale namiesto toho, aby sa zavrela doma a ľutovala sa, pracovala až do svojich posledných chvíľ.

Nie je žiadnym tajomstvom, že v minulosti nepatrila medzi najobľúbenejšie u svojich kolegov hercov. Po štvrtej sérii ju vyhodili z "Béháčka" a po tretej sérii z fantasy seriálu Čarodejnice. Vraj žiarlila na svojich spolupracovníkov, spôsobovala spory, zámerne meškala na natáčanie a často bola opitá. Preto asi nie je prekvapujúce, že všetky tieto miesta musela opustiť proti svojej vôli. S jej povesťou problémovej rebelky sa jej celosvetová sláva a kariéra ako taká v podstate skončila.

Postihnutie rakovinou

Jej kariéra už nebola jasná a až po jej chorobe – a súdnom spore, ktorý mala so svojím finančným manažérom – skutočne vyťažila zo správ maximum. Kvôli spoločnosti, ktorá spravovala jej účet, nemala peniaze na zdravotné poistenie, takže celý rok nešla k lekárovi. Keď odborníci zistili, že rakovina prsníka metastázuje aspoň do jednej lymfatickej uzliny, bolo už neskoro... Nemohla vyhrať boj proti chorobe, ktorú viedla prostredníctvom sociálnych sietí prakticky online (napríklad zdieľala živé návštevy nemocníc, kde podstupovala chemoterapiu, alebo okamih, keď si musela nechať ostrihať vlasy).

Bola trikrát vydatá. Prvýkrát povedala "áno" v roku 1993, keď sa vydala za herca Ashleyho Hamiltona. Nasledujúci rok požiadali o rozvod. V roku 2002 sa vydala za bohatého podnikateľa a pokerového hráča Rick Salomon. Manželstvo však bolo anulované už po deviatich mesiacoch. Jej posledným manželom bol fotograf Kurt Iswarienko. V roku 2023 sa však rozviedli. Nemala dieťa ani so svojím partnerom.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik