Slovenka Renáta Jamrichová to dokázala! Je šampiónkou Wimbledonu! Blahoželal aj prezident SR Pellegrini
14 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová triumfovala vo dvojhre junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Dokázala TO! A je šampiónkou Wimbledonu!

V nedeľňajšom finále zvíťazila v pozícii nasadenej jednotky nad trojkou "pavúka" Austrálčankou Emerson Jonesovou 6:3, 6:4. Na tráve All England Clubu získala štvrtý grandslamový titul v kariére.

Pre 17-ročnú Jamrichovú bol tohtoročný Wimbledon posledným grandslamovým turnajom, na ktorom štartovala v juniorskej kategórii.  

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška vysoko vyzdvihol úspech Jamrichovej. "Renátka podávala hlavne v závere turnaja skvelé výkony, dnešné finále malo výbornú úroveň. Potvrdila, že je obrovský prísľub svetového tenisu. Ako prvá Slovenka v histórii dokázala vyhrať dvojhru vo Wimbledone, čo je fantázia. Renátke i jej trénerovi Jánovi Matúšovi tento titul veľmi želám," uviedol Moška.

Jamrichovej k úspechu blahoželal aj Peter Pellegrini

"Som naozaj hrdý na úspech mladej slovenskej tenistky Renáty Jamrichovej. Bez straty jediného setu ovládla juniorský turnaj vo Wimbledone a rozšírila zbierku svojich grandslamových titulov na štyri. Mladej Slovenke zo srdca blahoželám a ďakujem za skvelú reprezentáciu svojej vlasti. V 17-tich rokoch ukazuje mnohým ďalším športovým talentom, že aj na Slovensku sa rodia špičkoví športovci, ktorí obstoja aj v konfrontácii s tými najlepšími na svete. Nech sa Renáte rovnako darí aj v seniorskej kategórii a nech robí ďalej radosť svojim blízkym aj celému Slovensku," uviedol prezident na sociálnej sieti.

Minister Šutaj Eštok: Politické súboje môžu byť tvrdé, ALE...!
"Ak o smerovaní krajiny budú rozhodovať ľudia v uliciach so zbraňou v ruke, hovoríme o konci demokracie, extrémizme a začiatku totálnej anarchie, ktorá vedie k občianskej vojne. Politické súboje môžu byť tvrdé, ale nikdy nesmú navádzať verejnosť k... Čítať ďalej
14 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik