Ministerka kultúry vidí spojitosť medzi atentátmi na Trumpa a Fica!
14 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová vo svojom najnovšom príspevku na sociálnych sieťach naznačuje, že nedávne útoky na významných politikov nie sú náhodné, ale súčasťou väčšieho globálneho trendu.

Nočná hrôza ministerky

Šimkovičová opisuje, ako ju v noci zdesili správy o útoku na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Tento incident ju prinútil zamyslieť sa nad nedávnym atentátom na slovenského premiéra Roberta Fica. Podľa jej slov tieto udalosti nie sú izolované, ale naopak, úzko súvisia s globálnymi zmenami.

Svet v prevrаte

"Svet sa mení a tento proces je nezastaviteľný," tvrdí ministerka. Podľa nej sú tieto atentáty len vrcholom ľadovca v boji o moc. Šimkovičová naznačuje, že tí, ktorí sú momentálne pri moci, sa ju snažia udržať za každú cenu, dokonca aj za cenu ľudských životov.

Nezastaviteľná vlna zmien

Napriek týmto násilným činom je ministerka presvedčená, že zmeny, ktoré prichádzajú, sú nevyhnutné. "Ani tieto akty nezastavia zmeny, ktoré prichádzajú. Svet sa mení a zmení, ten tlak je už nezastaviteľný," píše Šimkovičová.

Podpora pre Trumpa aj Fica

V závere svojho príspevku ministerka vyjadruje podporu ako Donaldovi Trumpovi, tak aj Robertovi Ficovi. Želá Trumpovi skoré uzdravenie a verí, že incident v Pensylvánii ho nezastaví v jeho politických ambíciách. Rovnako vyjadruje presvedčenie, že ani atentát na Roberta Fica nezastaví jeho politickú kariéru.

Prezident Peter Pellegrini reaguje na atentát na Donalda Trumpa
Prezident Slovenkej republiky Peter Pellegrini reaguje na atentát na Donalda Trumpa. Reakciu Petre Pellegriniho, ktorá bola zverejnená na sociálnej sieti prinášame v plnom znení: Dôrazne odsudzujem streľbu na Donalda Trumpa počas jeho kampane a... Čítať ďalej
14 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik