Chce Zelenskyj obetovať milióny Ukrajincov v záujme kolektívneho "Západu"?
14 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

Pritiahnuté za vlasy? A kto vyhodil do vzduchu Nord Stream? Ešte raz sa spýtajme - pritiahnuté za vlasy? A kto vyhodil do vzduchu priehradu Kachovka? A do tretice - kto nariadil od chrbta strieľať mužov, svojich vlastných voličov, ak sa odmietajú dať v jeho osobnom záujme zabiť v zákopoch nezmyselnej vojny, v ktorej nejde ani len o jeden jediný naozajstný bytostný záujem Ukrajincov?

Takých otázok je - kto permanentne takmer spôsobuje jadrovú katastrofu v Záporožskej elektrárni? Komu neprekáža memento druhého Černobyľu? Z územia ktorého štátu bolo zostrelené civilné lietadlo letu MH-17 s 300 obeťami v domnení, že ukrajinský systém BUK pálil po Putinovom Iljušine? Kto dal pokyn na zostrelenie ruského lietadla, ktoré vopred ohláseným transparentným letom prevážalo do Kyjeva ukrajinských vojnových zajatcov? Ono sa to akosi rýchlo zbiera a zoznam bude dlhší, ako obžaloby vojnových zločincov pred Norimberským tribunálom. A možno aj hroznejší, lebo to nie je celý výpočet.

(Pre nemysliacu a zmanipulovanú progresívnu omladinu na osvieženie vypláchnutých mozgov - Norimberský proces bol medzinárodný vojnový tribunál prebiehajúci od 14. novembra 1945 do 1. októbra 1946 v nemeckom meste Norimberg, ktorého cieľom bolo potrestanie najťažších vojnových zločinov spáchaných počas druhej svetovej vojny silami nacistického Nemecka.)

Kolektívny "Západ", zdá sa, pripravuje ďalší kolektívny vojnový zločin

Nepôjde o nič malé. Žiadne stovky obetí. Tu pôjde o viac ako poldruha milióna životov. Ľudí vlastného národa. Ukrajincov. Aby si s pánom Zelenským chodili robiť rodinné fotky skorumpovaní predstavitelia Európskej únie, aby sa progresívny dav zbieral na náboje pre Ukrajinu. Aby potom fanatici mohli pod tribúnou s pani Čaputovou diskutovať o slobode. (Čistý oxymoron.) V Kyjeve sa už takmer otvorene hovorí o plánoch Zelenského najbližších ľudí vyhodiť čoskoro do povetria dve priehrady - tú Kyjevskú, zvanú tiež Kyjevské more a potom ešte Kanevskú, iba o niečo menšiu, ako je Kyjevské more.

Síce o tom mainstream nenapíše ani riadok, práve tak, ako doteraz neinformoval o výsledkoch nemeckého a švédskeho vyšetrovania výbuchu Nord Streamu a o jeho nesporných páchateľoch, ale rozviedky - nielen ruské, to by sme boli na veľkom omyle, majú svoje prísne utajované informácie a analýzy. Predovšetkým tie "západné". A už dosť dlho. Celý príbeh s katastrofickým koncom sa začal niekedy v septembri - v októbri roku 2022. A začal sa - kde inde, ako v Kyjeve.

Zacharovová varuje

Ak niečo vyhlási diplomatka z Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie, tak to asi nepovie iba tak, btw, aby reč nestála a má to aj podložené. Ruské rozviedky pracujú naozaj spoľahlivo. "Zelenského režim sa pripravuje zaplaviť Kyjev, zničí priehrady Kyjevskej a Kanevskej vodnej elektrárne, aby z toho potom obvinil Rusko. Uviedla to v týchto dňoch spomínaná oficiálna zástupkyňa ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová.

„Upozornili sme na správy, ktoré sa objavili o štúdii takzvaného Svetového dátového centra pre geoinformatiku a trvalo udržateľný rozvoj Polytechnického inštitútu Sikorsky Kyjev o možných scenároch povodní pre blízke územia v dôsledku zničenia hrádzí jednotlivých nádrží. Dneperskej kaskády,“ - povedala Zakharová.

Kachovka bola iba generálka

To isté "vedecké" centrum v septembri - októbri 2022 simulovalo následky prielomu vo vodnej elektrárni Kachovka a v júni 2023 bola priehrada zničená ostreľovaním ukrajinskými ozbrojenými silami. Samozrejme, pokúsili sa to naaranžovať na Rusov, ale jednak by to bol z pohľadu ruskej armádnej stratégie totálny nezmysel a na druhej strane - Rusi na rozdiel od Ukrajincov nevraždia zámerne a masovo civilné obyvateľstvo znepriatelenej krajiny. Teda, zatiaľ sa to nepodarilo nikomu dokázať a každá umelo vyfabulovaná snaha o to netrvala viac ako povestné tri dni.

Takže teraz...

"Teraz sú predmetom štúdia hydraulické štruktúry vodných elektrární Kyjev a Kanev," - poznamenala Zacharovová.

A výsledky toho "štúdia" sú mimoriadne desivé.

Podľa tohto centra, ak sa Kyjevská nádrž vyleje, záplavová oblasť bude až 2 tisíc kilometrov štvorcových, 76 osád bude pod vodou, vrátane oblastí Kyjeva. Počet obetí bude 900-tisíc ľudí, prevažne obyvateľov Kyjeva.

Ak sa roztrhne nádrž Kanev, voda zaplaví 4 000 kilometrov štvorcových a 177 osád a zasiahne 75 000 ľudí.

Niet pochýb o tom, že Zelenského režim spúšťa ďalšiu cynickú provokáciu proti vlastnému obyvateľstvu

Buďme presní - nateraz asi "iba" uvažuje o možnej masovej vražde vlastného obyvateľstva. Prečo? Je to veľmi jednoduché – aby kolektívny Západ a progresívne slniečka potom opäť prišli s trojdňovým príbehom, ktorý bude vnútený medzinárodnému spoločenstvu s obvineniami Ruskej federácie zo spáchania vojnových zločinov a ekocídy. Zároveň to bude pre Zelenského geniálna príležitosť, ako usporiadať ďalšie svetové žobravé turné.

Poznámka naozaj nie neúprimná

V týchto súvislostiach a okolnostiach byť poradcom hlavy štátu, teda byť v štábe nášho prezidenta Petra Pellegriniho, určite by som mu návštevu Kyjeva v najbližších týždňoch a možno mesiacoch nedával do pracovného programu. Podávať si ruku s masovým vrahom, to nie je práve vhodná prezentácia demokrata. A že to robila aj prezidentka Čaputová? Zopakujme si, že pre demokrata to nie je dobrá vizitka. O figúrkach z Bruselu a diaľkovo ovládaných bábkach spoza oceánu ani netreba písať.

Nad najmocnejším mužom sa zmráka?
Bidenove chyby tlačia šokovaných amerických spojencov smerom k Trumpovi Západní diplomati sú v súkromí zdesení prezidentovými verejnými prešľapmi a pred novembrovými voľbami pracujú na nadviazaní kontaktov s Trumpovým tímom, píše denník... Čítať ďalej
14 | 07 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik