A je po Pohode: 29 zranených, festival ukončený, začína sa vyšetrovanie
13 | 07 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

Obľúbený hudobný festival Pohoda v Trenčíne zažil v piatok večer šokujúcu udalosť, ktorá predčasne ukončila celé podujatie. Silná veterná smršť spôsobila pád veľkého stanu, čo viedlo k zraneniu 29 osôb. Organizátori, polícia a mesto teraz čelia náročnej úlohe vyšetriť príčiny nešťastia a analyzovať jeho dôsledky.

Desiatky zranených, jeden v ťažšom stave

Hlavný lekár festivalu Jaroslav Vidan potvrdil, že z 29 zranených mal jeden pacient stredne ťažké zranenie - zlomeninu bedrového kĺbu. Ostatné zranenia boli našťastie len ľahšieho charakteru. Štyria pacienti boli prevezení do nemocnice v Považskej Bystrici, zvyšných 25 ošetrili v trenčianskej nemocnici.

Organizátori sľubujú dôkladnú analýzu

Riaditeľ festivalu Michal Kaščák na tlačovej konferencii prisľúbil dôslednú analýzu celého incidentu. "Je na nás, aby sme sa teraz vedeli vysporiadať s následkami udalosti, ale aj s otázkami týkajúcimi sa budúcnosti festivalu," uviedol viditeľne otrasený Kaščák.

Polícia začala trestné stíhanie

Polícia už začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Do vyšetrovania bol pribratý aj Ústav súdneho inžinierstva zo Žiliny. Celý areál festivalu je momentálne uzavretý a prebieha tam dôkladné skúmanie okolností nešťastia.

Mesto Trenčín reagovalo pohotovo

Mesto Trenčín pod vedením primátora Richarda Rybníčka promptne zareagovalo na situáciu. Sprístupnili športovú halu pre odchádzajúcich návštevníkov, kde im poskytli základné potreby a útočisko.

Budúcnosť Pohody v ohrození?

Táto nešťastná udalosť vrhá tieň na budúcnosť jedného z najväčších slovenských festivalov. Organizátori budú musieť prehodnotiť bezpečnostné opatrenia a fanúšikovia dúfajú, že sa Pohoda z tejto rany spamätá. Nateraz zostáva len čakať na výsledky vyšetrovania a dúfať, že sa podobná tragédia už nikdy nezopakuje.

Festival "politickej piesne" sa zas raz "úspešne" skončil
Informácia pre "dnešných" pohoďákov - Festival politickej piesne Sokolov bol venovaný komunisticky orientovaným politicky angažovaným piesňam a besedám a konal sa každoročne v rokoch 1973 až 1988 v meste Sokolov. Vznikol podľa východonemeckého... Čítať ďalej
13 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik