Mediálna blamáž: Moderátor nepozná ani základy histórie Matice slovenskej (VIDEO)
13 | 07 | 2024 I Eka Balašková

Redaktori „červených denníčkov“ neprestávajú udivovať svojou neinformovanosťou a neznalosťou. Alebo je to, v prípade Petra Hanáka z Aktualít, zámerné vytváranie negatívneho obrazu o Matici slovenskej? Ten v jednej zo svojich relácii Na rovinu o matičiaroch hovorí, že sú „ideológovia, až takí, povedal by som, ľudácki“, všimli si Slovenské národné noviny (SNN) s tým, že pedagóg by mal mať lepšie znalosti.

Ako sa vyrába „triedny nepriateľ“

„Každý, kto v súčasnosti nezastupuje postoje neoliberalizmu, sa stáva nepriateľom verejnosti. Ukážkový príklad kritického myslenia, novinárskej objektivity a práce. Stačí zobrať niekoľko historických fragmentov, pridať k nim trochu vlastnej skreslenej fantázie a môžete hocikoho onálepkovať, osočiť, uraziť a ponížiť. A to je práca profesionálov z liberálneho mainstreamu vrátane Aktualít,“ prípominajú SNN s tým, že útoky voči inštitúcii Matici slovenskej sme si už mohli zvyknúť, veď aj premotivovaný redaktor sa potrebuje nejako zviditeľniť. Nechcú si však zvyknúť na urážanie bežných členov, matičiarov. Takíto kritici by sa možno mohli konečne pozrieť, ako to na takom matičnom podujatí vyzerá.

Brdárka: Vzácny 262-ročný organ majstra Wallachyho opäť rozozvučia
Vzácny 262-ročný organ majstra Wallachyho opäť rozozvučia, na Hornom Gemeri chystajú kultúrne podujatie. Predseda občianskeho združenia Alter Nativa Marcel Antal informoval, že návštevníci obce Brdárka v Rožňavskom okrese sa môžu v nedeľu (14. 7.)... Čítať ďalej
13 | 07 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Pozvánka pre pána Hanáka?

„Hanák nehanebne pošliapal pamiatku matičiarov zavraždených nacistami. Dôkazom sú každoročné oslavy a spomienkové slávnosti na počesť padlých v Slovenskom národnom povstaní (SNP), turistické výstupy, pochody, vatry na počesť SNP, kladenie vencov hrdinom SNP, známa akcia Beh a cyklojazda na počesť letcov SNP, ktorú každoročne organizujú mladí matičiari zo Zvolena, diskusia s legendou SNP plukovníkom Františkom Orlovským, už legendárne podujatie Na pamäť budúcim generáciám ‒ každoročne sa konajúce na východe Slovenska, ktoré približuje život partizánskej skupiny Čapajev počas SNP v regióne, množstvo mediálnych výstupov, vyhlásení, článkov, a dokonca podujatí venovaných viacerým povstalcom matičiarom, ako boli Ladislav Sára, Ivan Ďurička, Viliam Pauliny, Juraj Janoška, Anton Prídavok, Alexander Hirner, Barč Ivan, Ján Marták, Jozef Bučko, ktorí sa stali obeťami nacistickej surovosti, pobytov vo väzniciach a v koncentračných táboroch, ale aj krutých podmienok skrývania  v mrazivých horách a ktorých Matica v roku 2020 ocenila aj Zlatou cenou MS in memoriam. Toto evidentne redaktorovi Hanákovi ušlo,“ uzatvárajú SNN.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik