Právnička: "Prepáč" je najťažšie slovo na svete
13 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

V piatok, 12. júla sa Ministerstvo spravodlivosti SR ospravedlnilo JUDr. Dávidovi Lindtnerovi – jednému z trinástich sudcov z policajnej akcie Búrka z marca 2020. Vtedy už Lindtner ako sudca aktívne nepôsobil, o prerušenie výkonu funkcie požiadal k 1. novembru 2020. Neskôr bol Lindtner spolu s podnikateľom Zoroslavom Kollárom a sudkyňou Jarmilou Urbancovou obvinený v kauze Víchrica.

Bývalému predsedovi Okresného súdu Bratislava III Dávidovi Lindtnerovi sa ministerstvo ospravedlnilo v súvislosti s jeho väzobným stíhaním. Najvyšší súd SR rozhodol o vzatí Lindtnera do tzv. kolúznej a pokračovacej väzby. Ústavný súd v apríli 2022 toto rozhodnutie na podklade Lindtnerovej sťažnosti zrušil.

Facebook / Judita Laššáková

Laššáková vo svojom statuse na sociálnej sieti upozorňuje, že toto ospravedlnenie je aspoň čiastočná náplasť, ktorej sa však nedožili všetci, ktorým by patrila. Na sociálnej sieti tiež pripomenula, že príbuzní zosnulých obvinených počas vlád Igora Matoviča a Eduarda Hegera (obaja v tom čase OĽaNO) prišli o svojich blízkych kvôli nezmyslom štátnych orgánov. Nádej však zomiera posledná a tak aj Lindtner môže bojovať ďalej.

MS SR sa ospravedlnilo D. Lindtnerovi za zásah do jeho základných práv
Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR sa ospravedlnilo advokátovi a bývalému predsedovi Okresného súdu Bratislava III Dávidovi Lindtnerovi v súvislosti s jeho väzobným stíhaním. Ospravedlnenie sa týka zásahu do jeho základného práva na osobnú slobodu... Čítať ďalej
12 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Čiastočná náplasť

„To, čoho sa vládna moc dopúšťala v rokoch 2020 až 2023, malo na mnoho životov fatálny dôsledok. Dnes sa za to súčasné vedenie štátu musí ospravedlniť. A keďže "prepáč" je naozaj najťažšie slovo, toto ospravedlnenie je aspoň čiastočnou náplasťou za krivdy, ktorých sa štát dopustili rukami všakovakých „elitných" odborníkov,“ píše právnička a budúca poslankyňa EP Judita Laššáková (nom. Smer-SSD) na sociálnej sieti. Pripomína tiež, že v Lindtnerovom prípade stačilo ospravedlnenie, kým v prípade zosnulého advokáta Krivočenka sa vláda okrem ospravedlnenia, s pozostalými dohodla na mimosúdnom vyrovnaní.

Teší sa, že spolu môžu na políciu

„Čas strávený vo väzbe bez rodiny, ktorej bol David Lindtner nezmyselne a nezákonne a hlavne protiústavne podrobený, nikto nevráti ani jemu, ani jeho rodine. Život advokáta Krivočenka a generála Lučanského však nenahradí už vôbec nič. Sklamanie a bolesť rodín, všetkých rodín, ktoré počas vlád Matoviča a Hegera prišli o svojich blízkych alebo kvôli nezmyslom štátnych orgánov inak trpeli, určite pretrváva. V žiadnom prípade to nechcem zľahčovať! Som však nesmierne rada, že s Davidom Lindtnerom môžem chodiť aj keď hoci na políciu na výsluch. Teší ma, že v jeho prípade je to iné a nie ako v prípade generála Lučanského,“ upozorňuje ďalej Laššáková.

Nie je to klišé

„Často sa v živote stáva, že niečo vyzerá beznádejne. Tak to vyzeralo počas troch rokov po voľbách 2020. Lenže nádej zomrie posledná. Mnohí sa nevzdávali, mnohí bojovali. Viacerí ukázali charakter. Teším sa, že pán Lindtner prežil a môže a aj bojuje ďalej. Je pre mnohých z nás príkladom,“ uzatvára Laššáková, ktorá sa ešte pár dní odmieta nechať oslovovať „pani europoslankyňa“, keďže sľub zloží až o pár dní.

Nahnevaná Belousovová: Napľuli nám do tváre! (VIDEO)
Politička Anna Belousovová sa len s nevôľou prizerá tomu, kam sa po triu volieb uberá slovenská zahraničná politika. Za víťazstvo vo voľbách do NR SR, vo voľbách prezidenta aj vo voľbách do EP nám vládna koalícia poďakovala naozaj svojrázne:... Čítať ďalej
13 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik