Nahnevaná Belousovová: Napľuli nám do tváre! (VIDEO)
13 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Politička Anna Belousovová sa len s nevôľou prizerá tomu, kam sa po triu volieb uberá slovenská zahraničná politika. Za víťazstvo vo voľbách do NR SR, vo voľbách prezidenta aj vo voľbách do EP nám vládna koalícia poďakovala naozaj svojrázne: napľula nám do očí, konštatuje pronárodne orientovaná politička na Facebooku po tom, ako vystupovala slovenská delegácia na samite NATO vo Washingtone.

Hlava štátu sa v týchto dňoch zúčastňuje na samite NATO vo Washingtone spolu s ministrom obrany Robertom Kaliňákom a ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí Jurajom Blanárom (obidvaja Smer-SD). Peter Pellegrini. Anna Belousovová hovorí o zrade.

Sme pripravení prispieť

Prezident SR Peter Pellegrini na tlačovej konferencii deklaroval ochotu podporiť nový finančný balík, do ktorého Slovensko prispeje viac, ako sto miliónov eur. „S tým ale, že Slovensko môže do tejto sumy započítať akékoľvek aktivity, ktoré slovenská vláda alebo ministerstvo obrany vo vzťahu k Ukrajine a vo vzťahu k NATO vykonáva alebo bude vykonávať," vyhlásil na tlačovej konferencii v hlavnom meste USA.

Prezident: SR je pripravená prispieť na balík pomoci Ukrajine sumou 105 mil. eur
Slovensko je ochotné a pripravené podporiť vytvorenie nového finančného balíka Severoatlantickej aliancie (NATO) na pomoc Ukrajine. Znamenalo by to navýšenie príspevku SR o takmer 105 miliónov eur. Podmienkou je, že si túto sumu môže započítať do... Čítať ďalej
11 | 07 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Veď tam im všetko odsúhlasili

Anna Belousovová píše, že inak, ako napľutím do tváre Slovákom, sa nedá nazvať to, čoho sa slovenská delegácia na samite NATO dopustila.

„Odsúhlasili napríklad, že: Budúcnosť Ukrajiny je v NATO. ... Budeme ju naďalej podporovať na jej nezvratnej(!!!) Ceste k úplnej euroatlantickej integrácii vrátane členstva v NATO ... Potvrdzujeme naše odhodlanie podporiť Ukrajinu pri budovaní síl schopných dnes poraziť ruskú agresiu a odradiť ju v budúcnosti ... Na tento účel máme v úmysle poskytnúť minimálne základné financovanie vo výške 40 miliárd EUR v priebehu budúceho roka,“ cituje Belousovová len niekoľko výrokov, ktoré z úst našich predstaviteľov odzneli na samite.

Čo budú zahrnovať naše náklady

„Náš záväzok sa vzťahuje na náklady súvisiace so zabezpečením vojenského vybavenia, pomoci a výcviku pre Ukrajinu, vrátane:

  • Nákup vojenského vybavenia pre Ukrajinu;
  • vecná podpora darovaná Ukrajine;
  • Náklady súvisiace s údržbou, logistikou a prepravou vojenského materiálu pre Ukrajinu;
  • Náklady na vojenský výcvik pre Ukrajinu;
  • Prevádzkové náklady spojené s poskytovaním vojenskej podpory Ukrajine;
  • Investície a podpora ukrajinskej obrannej infraštruktúry a obranného priemyslu;
  • Všetky príspevky do trustových fondov NATO pre Ukrajinu vrátane nesmrtiacej pomoci."

Tie úvodzovky znamenajú, že som citovala z oficiálnych záverov samitu. Z tých záverov, za ktoré hlasovala celá naša delegácia menovite v zložení Peter Pellegrini; Róbert Kaliňák; Juraj Blanár,“ pripomína Belousovová.

Zúfalý líder PS? Eštok prezrádza, čo sa deje za zavretými dverami!
Mminister vnútra Matúš Šutaj Eštok vo svojom najnovšom videu na sociálnej sieti nemilosrdne odkryl, čo sa skutočne deje za zavretými dverami Národnej rady. Podľa jeho slov sa líder Progresívneho Slovenska, Michal Šimečka, ocitol v stave... Čítať ďalej
13 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Nie sú v tom sami

Belousovová upozorňuje aj na fakt, že členovia delegácie nehlasovali „len tak, sami za seba“.

„Oni hlasovali presne v intenciách rozhodnutia vlády SR!  Podrobne rozoberám dokument vlády pod názvom: Účasť a priority Slovenskej republiky na samite NATO vo Washingtone ( 9.- 11. Júla 2024) v mojom novom videu na youtube. Kto chce, môže si ho pozrieť. Sú tam konkrétne citácie z tohto dokumentu, ktoré sa de facto zhodujú so závermi samitu. Teraz sa objavujú snahy urobiť panáčika na bitie, resp. hromozvod hnevu ľudu z prezidenta Pellegriniho. Nehovorím, že on je v tom nevinne. To určite nie,“ upozorňuje Belousovová na video, ktoré si môžete pozrieť tu:

Hlavný vinník vláda SR.

„To je neodškriepiteľný fakt. A vo vláde majú zastúpenie všetky koaličné strany, t. j. SMER, HLAS aj SNS. Ich ministri na vláde sedeli, ich ministri spomínaný dokument než pripomienok vzali na vedomie, teda s ním vyjadrili súhlas. Skrátka  sú v tom namočení všetci,“ soptí Belousovová, podľa ktorej aj premiérove slová o tom, že prijať Ukrajinu do NATO by znamenalo svetovú vojnu vyznievajú „viac, ako trápne“.

„Nám nech to nehovorí. My to vieme. On riadi vládu. Tej to mal povedať, keď už zabudli, čo majú v programovom vyhlásení vlády a čo mali vo svojich volebných programoch. Vstup Ukrajiny, zapojenie Slovenska do vojny proti Rusku, ani tretiu svetovú tam nemali!,“ hnevá sa politička a pripomína mlčanie Andreja Danka (SNS), ktorý by inak pre pozornosť médií urobil všeličo.  

Nezabudne im to

„Pán Fico a celá vládna koalícia, ak ste nás už zradili, buďte takí dobrí a aspoň nás neurážajte primitívnymi klamstvami a hrou na dobrých a zlých policajtov. Väčšina z nás nie je- aspoň dúfam - taká sprostá ,ako by ste si želali. Za seba vám ale chcem povedať: Toto vám nikdy nezabudnem. Lebo toto sa zabudnúť nesmie, toto sa zabudnúť nedá,“ uzatvára Belousovová.

Hrôzostrašný objav na chorvátskej pláži šokoval dovolenkárov: Toto by tam nikto nečakal!
Letná sezóna v plnom prúde a obľúbené chorvátske pláže praskajú vo švíkoch. No idylku dokonalej dovolenky nedávno narušil desivý nález, ktorý vydesil turistov i miestnych. Na jednej z najpopulárnejších pláží neďaleko Zadaru totiž objavili niečo, čo... Čítať ďalej
13 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik