ŠOKUJÚCI KONIEC POHODY: Búrka spustošila festival, 14 ľudí skončilo v nemocnici! (AKTUALIZOVANÉ)
13 | 07 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

Záchranári ošetrili po piatkovej (12. 7.) intenzívnej búrke a páde stanu na festivale Pohoda v Trenčíne 15 prevažne ľahšie zranených osôb vo veku 19 až 49 rokov, z toho boli dvaja cudzinci. Následne 14 z nich transportovali do nemocníc v Trenčíne a Považskej Bystrici. Išlo prevažne o úrazy hlavy, pomliaždeniny horných a dolných končatín. Dve ženy vo veku 20 a 24 rokov utrpeli vážnejšie zranenia - zlomeniny driekovej chrbtice a panvy. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

"Na základe dostupných informácií by kontrola všetkých stavieb nemohla prebehnúť skôr ako do 24 hodín, čo znemožňuje pokračovať v programe festivalu. Bezpečnosť našich hostí je ale prioritou, a preto veríme, že naše rozhodnutie, ktoré sme spravili s veľkou ľútosťou, všetci pochopia," uviedli.
Stanové mestečko treba opustiť do sobotňajšieho poludnia. Festivalové parkovisko a karavan parking budú otvorené do 16.00 h. "Srdce areálu ostane zatvorené," doplnili organizátori. Predpokladajú, že o následkoch počasia budú schopní hovoriť v priebehu krátkeho času. "O ďalších krokoch vás budeme priebežne informovať," dodali.Časť Slovenska zasiahli v piatok večer intenzívne búrky. Na festivale Pohoda spôsobili pád veľkého stanu. Záchranári ošetrili 12 ľahko zranených osôb. Transportovali ich do nemocníc v Trenčíne a Považskej Bystrici. Išlo prevažne o úrazy hlavy a horných končatín. 

Lístky zakúpené na nedeľné festivalové vlaky budú v sobotu akceptované

Lístky zakúpené na nedeľné (14. 7.) festivalové vlaky budú vlakovým personálom akceptované v sobotu v ktoromkoľvek vlaku v smere, na ktorý boli zakúpené. Informoval o tom v súvislosti s predčasným ukončením festivalu Pohoda v Trenčíne hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Dominik Drevický.


"Všetky dopoludňajšie vlaky, ktoré smerujú cez Trenčín do Košíc a Bratislavy, budú posilnené o ďalšie vozne," podotkol Drevický.
Festival Pohoda organizátori predčasne ukončili po piatkovej (12. 7.) intenzívnej búrke a páde veľkého stanu. Záchranári ošetrili na mieste 15 osôb, dve osoby utrpeli vážnejšie zranenia. Polícia avizovala, že začne trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.

 

HaZZ: Po páde stanu na festivale Pohoda zasahovalo 30 hasičov

Po páde stanu na festivale Pohoda v Trenčíne zasahovali na mieste aj profesionálni hasiči z Trenčína a Nového Mesta nad Váhom. Ako informovalo na sociálnej sieti Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), účastníkom festivalu pri búrke a veternej smršti pomáhali tri desiatky hasičov.

"Pri zásahu pomáhalo 13 príslušníkov HaZZ s piatimi kusmi hasičskej techniky a 17 členov dobrovoľných hasičských zborov z obcí Soblahov a Opatovce so štyrmi kusmi hasičskej techniky. Okrem prehľadávania spadnutých konštrukcií pomáhali hasiči aj pri ošetrovaní osôb v sanitnom automobile, pričom tri zranené osoby boli odvezené do nemocnice," priblížili hasiči.

Festival Pohoda organizátori predčasne ukončili po piatkovej (12. 7.) intenzívnej búrke a páde veľkého stanu. Rozhodli sa tak po zvážení časových možností kontroly bezpečnosti festivalových stavieb. Záchranári ošetrili na mieste 15 osôb, dve osoby utrpeli vážnejšie zranenia. Pre pád stanu začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia.

Správu aktualizujeme!

Na festival Pohodu mieria hasiči, aj sanitky! Spadol stan! Hlásia zranených!
NA FESTIVALE POHODA SPADOL STAN, informuje na sociálnej sieti Polícia Slovenskej republiky. Aktualizované 22:50 Na mieste záchranári ošetrili 10 ľahko zranených osôb a následne ich transportovali do nemocníc v Trenčíne a Považskej Bystrici. Išlo... Čítať ďalej
12 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik