Exminister školstva: V Moskve hádam od smiechu burácal celý Kremeľ
13 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

Trapas amerického prezidenta Joe Bidena, ktorý pred lídrami NATO označil Putina za prezidenta Ukrajiny a až po chvíli sa opravil a vedľa stojaceho Zelenského uviedol správne zaujal aj exministra školstva Juraja Draxlera. Ten je presvedčený, že v Moskve od smiechu burácal celý Kremeľ. O hodinu neskôr Biden exceloval opäť, ale už v súvislosti s Trumpom. 

 

Prezident Biden spôsobil vo štvrtok večer ROZRUCH, keď predstavil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ako"prezidenta Putina", informoval denník New York Post.

"Dámy a páni, prezident Putin."  bola veta, ktorú poďla portálu Mandiner vyslovil.

Zdalo sa, že mnohí v hľadisku žmurkli, keď tieto slová opustili prezidentove ústa.

Jeden člen publika kričal: "Zelenskyj!", aby sa pokúsil opraviť 81-ročného Bidena.

Svetoví lídri na pódiu sa zdali byť neistí, či majú Zelenskému tlieskať alebo čakať, kým sa Biden opraví.

Americký prezident sa rýchlo ospravedlnil za trápnu chybu a povedal, že sa to stalo, pretože bol: "tak zameraný na porážku" silného muža Kremľa.

"Prezident Putin? Porazíme prezidenta Putina. Som tak zameraný na porážku Putina, že by sme sa mali obávať,"povedal Biden.

Nedorozumenie prišlo po tom, ako sa Biden a lídri ďalších 19 krajín zišli, aby oznámili podpísanie Ukrajinského paktu, novej bezpečnostnej dohody medzi Kyjevom a Spojenými štátmi, Belgickom, Kanadou, Dánskom, Estónskom, Fínskom, Francúzskom, Nemeckom, Islandom, Talianskom, Japonskom, Lotyšskom, Litvou, Luxemburskom, Holandskom, Nórskom, Poľskom, Portugalskom, Španielskom, Švédskom a Spojeným kráľovstvom.

Juraj Draxler poukazuje na to, ako o hodinu neskôr označil Trumpa za svojho viceprezidenta.

Nie sú to podľa Draxlera ale jediné znaky chorľavejúceho impéria.

A vymenúva ďalšie:

-Singapurský suverénny fond, jeden z najväčších investorov na svete, nedávno diplomaticky oznámil, že idú preskupiť aktíva tak, aby ich mali menej v USA a viac v Európe.

-Iný príklad: dokonca aj Slovensko zaznamenáva dramatický nárast predbežných dopytov o občianstvo z radov Američanov (ide o tých, ktorí majú slovenských predkov, nie nutne chcú bývať na Slovensku, ale s naším pasom už potom môžu bez problémov žiť hocikde v EÚ).

-Američania sa idú zblázniť z mimoriadne drahého bývania aj z toho, že niektoré kedysi pekné mestá ako napríklad San Francisco výrazne trpia armádami bezdomovcov.

-Kým plutokrati sa tešia z tučných ziskov bankového sektora a Ivan Mikloš vydáva komentáre o úžasnom americkom hospodárstve, bežní Američania, napríklad učitelia, musia mať bežne aj dva džoby, aby sa uživili. (Ale v štatistikách to vyzerá super, "ekonomika vytvorila toľko a toľko nových pracovných miest").

-To, čo ale rozumnejších Američanov naozaj mimoriadne hnevá, je, že akoby sa život v krajine na jednej strane v mnohom totálne zbláznil, ale na druhej strane sa o tom verejne nemôžete rozprávať.

Ničivá nočná búrka zasiahla západ Slovenska: 6000 domácností bez elektriny, rozsiahle škody v Nitrianskom kraji
ZSD: Na západe je bez elektrickej energie približne 6000 odberných miest Mimoriadna situácia pre výpadok elektrickej energie vplyvom silného vetra a búrok je vyhlásená na takmer celom území západného Slovenska. Aktuálne je približne 6000 odberných... Čítať ďalej
13 | 07 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Pozor! Zdôrazňuje Draxler

"Niežeby v USA chýbali rozumní ľudia, ktorí sa snažia o konštruktívnu zmenu. Vrátane veľmi známych ľudí. Ale ak Morgan Freeman povie niečo o tom, že je úplne choré robiť z rasových vzťahov úplnú posadnutosť a politický biznis a vychovávať masy černochov s tým, že sa musia neustále sťažovať na rasizmus...

..ak Jerry Seinfield rozpráva o tom, ako atmosfére Ameriky mimoriadne poškodila éra Ronalda Reagana ("pred tým bolo dôležité, kým ste a čo zaujímavé robíte, odvtedy sa všetko meria peniazmi") a kritizuje kultúrne vojny...

...ak Michael Douglas vynakladá nemalé vlastné prostriedky na propagáciu konkrétnych zmien volebných zákonov, ktoré by znížili vplyv korporácií a špecifických klík v politike..

..tak o tomto a mnohých ďalších aktivitách a debatách sa dozviete skôr na alternatívnych platformách. Len veľmi zriedkavo sa niečo z takýchto serióznych, uvážlivých pokusov o zmenu politiky alebo aspoň atmosféry dostane do médií hlavného prúdu. A keď sa tam s týmto nevedia dostať ani inak mimoriadne populárne celebrity, tak reálni myslitelia, samozrejme, šancu už vôbec nemajú," píše ďalej Draxler.

Hlavná cena je veľmi vysoká

Draxler ďalej pripomína, ako v televíziách dominujú vykrikujúce, škriekajúce hlavy ľudí, z ktorých väčšina vyzerá akoby boli na kokaíne (a niektorí sú, stačí si spomenúť, ako pred rokmi s drogami zatkli vtedy jednu z najväčších hviezd CNN a potom sa to zázračne ututlalo).

A noviny? Kladie si rečníku otázku a zároveň odpovedá: "Seriózna žurnalistika v hlavných médiách tam už takmer neexistuje, väčšina kúskov je buď emotívna omáčka alebo propaganda. Koniec-koncov, aj to je dôvod popularity britských médií v USA (od Guardianu po Financial Times). Niežeby boli bezchybné, ale oproti americkej mainstreamovej stoke sú tieto až závan sviežeho vzduchu."

Draxler je preto presvedčeý, že nie je čomu sa čudovať, že v tejto krajine klík, moci korporátov, obrovského vplyvu úzkej vrstvy plutokratov, ktorí bohatnú ako nikdo v histórii, politika vyzerá ako kapitola zo South Parku.

Pretože tá hlavná cena je podľa neho veľmi vysoká.

Názor Juraja Draxlera ďalej preberáme v plnom znení.

Americký prezident, pardon, cisár, má moc nielen nad USA, ale hlavne mimoriadne veľkú moc vo zvyšku sveta.

Pravda, rokmi sa síce trochu skorigovala legislatíva tak, aby už nebolo možné, aby prezident mohol hocikam podľa vlastného rozmaru seba a svojich skutočných pánov niekam vyslať ozbrojené sily. Aspoň formálne a aspoň ex post vo väčšine prípadov žiada odobrenie Kongresom (treba si uvedomiť, že USA od druhej svetovej vojny nikdy nebojovali vo vyhlásenej vojne, vždy ide iba o "bezpečnostnú akciu", veď aj Kremeľ to teraz okopíroval a niekedy na to ironicky upozorňuje).

Ale aj to sa často vie obísť, a hlavne, najmä všeobecne v zahraničnej politike si Washington robí, čo sa mu proste chce, už aj preto, že bežní Američania proste nevedia, kde čo vo svete vlastne je. Ťažko posúdia, či tlačiť na vládu aby nejakú krajinu prestala bombardovať, ak ani nevedia, kde tá krajina vôbec je a čo sa tam vlastne deje.

Tam, kde sú stávky o moc takéto vysoké, potom aj dochádza presne k tomu, že kliky veľmi nerady púšťajú zo záprahu svoje konkrétne kone. (Trump tu nie je výnimka, len koalícia, ktorá je za ním, je trochu iná, s inými záujmami, napríklad tiež potrebuje vojnu, ale namiesto posielania zbraní na Ukrajinu by radšej videli viac aktivity na Blízkom východe, nejaké tie bomby na Irán, napríklad).

A tak o moc bojujú dvaja veľmi starí ľudia, z ktorých ani jedného by si národ asi nevybral, ak by bola aspoň nejaká možnosť ozajstného výberu.

Pričom jeden z nich, popletený Joe, síce zjavne spôsobuje svojej krajine už aj výrazné reputačné škody, ale doteraz pri ňom oficiálne stojí väčšina lídrov jeho strany.

Hoci on stojí zjavne už len s pomocou medikamentov, a pomaly okolo neho postojačky vystavajú sarkofág.

TRAPAS! "DÁMY A PÁNI...", TAKTO PREDSTAVIL BIDEN PREZIDENTA UKRAJINY (VIDEO)
Prezident Biden spôsobil vo štvrtok večer ROZRUCH, keď predstavil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ako "prezidenta Putina", informoval denník New York Post. "Dámy a páni, prezident Putin." – bola veta, ktorú poďla portálu Mandiner... Čítať ďalej
12 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik