Tragédia na Striebornom jazere: Smrť mladého chlapca a nehoda hasičov šokujú Opavu
12 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Pokojné letné popoludnie sa v Opave zmenilo na scénu plnú hrôzy a smútku. Šestnásťročný chlapec prišiel o život pri kúpaní v obľúbenom Striebornom jazere, zatiaľ čo hasiči smerujúci na záchrannú akciu havarovali cestou na miesto nešťastia, informuje o tom portál CNN.cz. Tieto dramatické udalosti otriasli celým mestom a zanechali za sebou mnoho nezodpovedaných otázok.

Osudné popoludnie na jazere

V stredu okolo 16:30 sa skupina mladých ľudí rozhodla užiť si letné osvieženie vo vodách Strieborného jazera. Nikto z nich netušil, že pre jedného z nich to bude posledné kúpanie. Šestnásťročný chlapec sa z neznámych príčin ponoril pod hladinu a zmizol z dohľadu svojich kamarátov.

Svedkovia udalosti okamžite zareagovali a snažili sa chlapca nájsť. Keď sa im podarilo vytiahnuť ho na breh, začali s resuscitáciou. Na miesto bola okamžite privolaná záchranná služba a hasiči.

Dramatická cesta hasičov

Hasiči vyrazili na miesto nehody s vozíkom, na ktorom mali pripravený záchranný čln. Ich cesta sa však skomplikovala, keď na jednej z križovatiek došlo k nehode. Dvadsaťdvaročný vodič osobného automobilu pravdepodobne nepočul zvuk sirén a vošiel do križovatky na zelenú, čím narazil do hasičského vozíka s člnom.

Napriek tejto prekážke sa hasiči nevzdali. Odpojili poškodený vozík a pokračovali k jazeru, kde sa zapojili do záchranných prác.

Boj o život a smutný koniec

Záchranári po príchode na miesto zistili, že chlapec nejaví známky života. Napriek intenzívnej snahe sa im nepodarilo obnoviť činnosť srdca. S použitím prístroja na srdcovú masáž ho transportovali do nemocnice, kde ho odovzdali lekárom urgentného príjmu v stave zlyhania všetkých základných životných funkcií.

Žiaľ, ani úsilie lekárov nebolo úspešné a mladý chlapec v nemocnici zomrel.

Vyšetrovanie pokračuje

Opavská polícia v súčasnosti vyšetruje okolnosti oboch udalostí - tragického utopenia chlapca aj nehody hasičského vozidla. Hľadajú sa prípadní svedkovia nehody a preverujú sa všetky dostupné informácie.

Táto tragédia je bolestnou pripomienkou toho, ako rýchlo sa môže bezstarostný letný deň zmeniť na nočnú moru. Zároveň poukazuje na dôležitosť opatrnosti pri vodných aktivitách a rešpektovania pravidiel cestnej premávky, najmä v prípade prejazdu záchranných vozidiel.

Dráma u susedov: Desiatky baníkov uväznených pod zemou po mohutnom otrase!
Dramatické scény sa odohrávajú v poľskej uhoľnej bani Rydultowy, len pár kilometrov od českých hraníc. Vo štvrtok ráno došlo k silnému podzemnému otrasu, ktorý uväznil desiatky baníkov hlboko pod povrchom, informuje o tom poľská TVN24. Záchranári... Čítať ďalej
11 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik