Hlas ľudu: Čerta rohatého sa Biháriová bojí, ona sama je rohatá
12 | 07 | 2024 I Mária Škultétyová

Len aby ste ma pochopili. Bývalá predsedníčka PS Irena Biháriová na fotkách svojho mančaftu vyzerá ako bojko. Stojí tam utiahnutá ako potrestaný žiačik v kúte. Ale keď otvorí ústa, hneď vás vyvedie z omylu. Ona a bojko? Ešteže čo! Čertica je to!

Hovorí tak rýchlo ako Janka Bittó Cigániková. Alebo, ak chcete, ako ministerka Dolinková. Len neviem, či je to nejaká porucha reči, alebo je to prednosť. Napokon môže to byť aj  snaha ukázať, že tej hube nedáva nadarmo jesť. Pri reči používa hlavu aj ruky. Rukami rozkladá do šírky a hlavou myká. Nabok, aj na druhý, ale aj hore-dolu. Hovorím to preto, aby ste si nemysleli, že ňou kýva tak ako plastový psík pred zadným sklom v staručkej škodovke. Treba povedať aj to, že Irenka hovorí múdro.  Všetko, čo robí koalícia, robí zle. Keby tá pani chcela povedať pravdu, musela by sa pomýliť.

Témou dnešnej debaty bola politika na internete. Biháriová debatovala s Migaľom z Hlasu

Na úvodnú otázku moderátorky, či máme v zákone „ošetrené“, aby sa občania nestali obeťou internetových podvodov, poslankyňa povedala, že ak to doteraz šlo, podľa novely trestného zákona to už nejde. Načo Migaľ odpovedal, že pani poslankyňa to zobrala kosou, zhurta, sprava, zľava, že pomiešala hrušky s jablkami.  To politici radi miešajú. Ale veď ÚS až na malé výnimky trestný zákon odobril, takže, kde je chyba? Podľa poslanca je dôležitá prevencia a ochrana seniorov pred internetovými podvodmi. Ale prevencia by mala ísť ruka v ruke s represiou. Netreba mať krvavé oči a prepĺňať väznice, ale ak ide o majetkovú ujmu  či o peniaze, predovšetkým by  páchatelia mali uhradiť škodu.

Zvrat v SaS: Cigániková končí vo vedení strany! Chystá sa úplne opustiť politiku?
Politická scéna na Slovensku zažíva ďalšie prekvapenie. Známa liberálna politička Jana Bittó Cigániková (40) už nie je podpredsedníčkou strany Sloboda a Solidarita (SaS). Túto bombastickú informáciu exkluzívne odhalil líder strany Branislav... Čítať ďalej
12 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Ale no, veď Irenka je dobrá

Ona sama je pri tvorbe zákonov ochotná poradiť svojimi pätnásťročnými skúsenosťami, keď to koaliční zákonodarcovia nevedia. Zvlášť ak ide o zákony o internetovej  komunikácii.  A žasne, s akými atómovkami  prichádza koalícia. Už predbehla aj absurdity Igora Matoviča. Najmä ak ide o vyjadrenia Andreja Danka, ktorý plánuje zriadiť úrad na kontrolu novinárov a na pravdivosť ich vyjadrení. Nepotrebujeme Danka a jeho komisie na pravdu. Jeden orgán,  NAKA, síce podľa nej rušíme, ale máme tu ďalšie.

Hovorilo sa aj o komunikácii politikov na internete. Podľa Migaľa každý politik má svoj jazyk, svoj štýl komunikácie. Preto treba nastaviť isté pravidlá, aby sme vedeli, kde je hranica toho, čo si môžeme dovoliť  a čo už nie. Presne tak, ako to platí v reálnom živote.

Toto ma pobavilo

Mňa veľmi pobavil jeho komentár, ktorým trafil klinec po hlavičke: „Pani poslankyňa, ak by ste tu mali stenu a farbu a maľovali čerta, mali by ste úspech. A keby som mal hovoriť o slobode slova tak expresívne, ako ju vy máte na mysli, tak by som vám povedal, že presne táto vaša sloboda slova zradikalizovala vášho človeka k tomu, že sa pokúsil zabiť premiéra.

Keď opozícia nevie, kam z konopí, použije silné výroky Róberta Fica. O túto osvedčenú barličku sa oprela aj z miery vyvedená Irenka. Začala čosi o novinárskych prostitútkach, o hádzaní kameňov. Možno chcela aj o Šimečkovej kotrbe, ale k tomu sa už, našťastie,  nedostala. Ani moderátorke sa už nechcelo počúvať stokrát počuté, a tak ju v najlepšom zastavila.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik