SHMÚ: V týchto obciach bolo v stredu najteplejšie
11 | 07 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Na Slovensku sa v stredu (10. 7.) teplota miestami vyšplhala na vyše 37 stupňov Celzia. Teplotné maximá namerali v obciach Mužla v okrese Nové Zámky a Slovenský Grob v okrese Pezinok, kde bolo 37,3 stupňa Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

Tridsaťsedem stupňov Celzia teplota dosiahla aj na stanici Mochovce a Somotor. "Práve druhá menovaná stanica je zároveň najväčším adeptom na najdlhšiu dlhú sériu veľmi horúcich dní s teplotou nad 35 stupňov Celzia, pretože zvlnený studený front občasne ovplyvní počasie na našom území od západu, a práve na Zemplíne jeho vplyv pocítime najmenej," poznamenal SHMÚ.

Veľmi teplo bolo v stredu aj v hornatejších vyššie položených oblastiach na severe. "Tridsaťtri až tridsaťštyri stupňov Celzia bolo lokálne aj na Kysuciach, Orave, Liptove, Turci, Horehroní a takmer aj na Spiši," dodal ústav.

Ministerka kultúry v kroji: Politická dráma alebo obyčajné nedorozumenie?
Slovenský politický rybník opäť vrie. Tentokrát je stredobodom pozornosti ministerka kultúry Martina Šimkovičová a jej kontroverzný outfit na folklórnom festivale vo Východnej. Čo sa začalo ako bežná návšteva kultúrneho podujatia, sa rýchlo zmenilo... Čítať ďalej
11 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik