Pre nežiaduci výskyt medveďa vyhlásili v Martinskom okrese mimoriadnu situáciu
11 | 07 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Okresný úrad v Martine vyhlásil od 10. júla mimoriadnu situáciu v niektorých obciach Martinského okresu pre nežiaduci výskyt medveďa. Stalo sa tak len necelé dva týždne po celoplošnom zrušení mimoriadnej situácie v Žilinskom samosprávnom kraji z dôvodov legislatívnych zmien v zákone o civilnej ochrane obyvateľstva.

"Z dôvodu zvýšeného nežiaduceho výskytu medveďa hnedého v zastavaných územiach miest a obcí a v ich bezprostrednom okolí, zmien ich správania a straty plachosti pred ľuďmi vzniklo vysoké riziko ohrozenia života, zdravia alebo vzniku škôd na úrode, hospodárskych zvieratách alebo závažných škôd na majetku," zdôvodnil prednosta Okresného úradu v Martine Miroslav Kovalčík vyhlásenie mimoriadnej situácie.

Mimoriadna situácia platí pre tieto obce

Ako vyplýva zo zverejneného oznámenia, mimoriadna situácia platí v obciach Belá-Dulice, Blatnica, Ďanová, Folkušová, Kláštor pod Znievom, Lipovec, Necpaly, Nolčovo, Podhradie, Sklabinský Podzámok, Sučany, Turčianske Jaseno, Turčianske Kľačany, Turčianska Štiavnička, Vrícko a v meste Vrútky.

Premiér Fico zverejnil NOVÉ video: "ATMOSFÉRA"
Premiér Robert Fico (Smer- SSD) sa po atentáte a následnej rekonvalescencii vrátil späť do práce. To, že to bolo viac ako potrebné, potvrdzuje aj jeho postoj k aktuálnej situácii na Slovensko. Najnovšie zverejnil na sociálnej sieti video s názvom:... Čítať ďalej
11 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik