Erik Kaliňák prehovoril o údajnej zrade SMERU!
11 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

V posledných dňoch sa sociálnymi sieťami šírili šokujúce správy o údajnej zrade europoslancov SMERU. Mali vraj podporiť Ursulu von der Leyenovú do čela Európskej komisie výmenou za návrat do frakcie sociálnych demokratov. Tieto tvrdenia však Erik Kaliňák rázne odmietol a vo videu šíriacom sa sociálnymi sieťami priniesol vysvetlenie celej situácie.

Kaliňák vs. Mazurek: Politická prestrelka cez víkend

Všetko sa to začalo, keď Milan Mazurek zverejnil video obviňujúce SMER zo zrady slovenských záujmov. Erik Kaliňák nezostal dlžný odpoveď a vo svojom najnovšom príspevku ocenil Mazurekovu politickú aktivitu, ktorú vynaložil aj počas víkendu. Zároveň však zdôraznil, že je otvorený konštruktívnej kritike, ale tá nesmie stáť na klamstvách.

Odhalenie zákulisia európskej politiky

Kaliňák vo svojom vysvetlení prezradil, že prezident Pellegrini, zastupujúci premiéra Fica, za spomínané nominácie vôbec nehlasoval. Podobne sa zachoval aj maďarský premiér Viktor Orbán. Napriek spoločnej koordinácii Fica a Orbána sa na Európskej rade nepodarilo vytvoriť dostatočný odpor, aby k hlasovaniu vôbec došlo.

Nečakaný twist: Skutočná hrozba prichádza z Estónska?

Prekvapivo, Kaliňák odhalil, že najväčšie obavy SMERU smerujú k nominácii, ktorú Mazurek ani nespomenul. Ide o estónsku premiérku Kaju Kallasovú, ktorú Kaliňák označil za "najväčšieho amerického jastraba" s nebezpečnými názormi na konflikt na Ukrajine.

SMER vs. progresívna mentalita: Boj o demokraciu v Bruseli

Kaliňák kategoricky odmietol, že by SMER podporil von der Leyenovú. Naopak, zdôraznil, že ich rokovania s európskymi socialistami stáli na požiadavke rešpektovania suverénnej politiky SMERU. Napriek prísľubom sa však ukázalo, že "progresívna mentalita" nedokáže zniesť odlišný názor, čo je pre SMER neprijateľné doma aj v Bruseli.

Boj o záujmy Slovenska pokračuje

Erik Kaliňák uzavrel svoje vyjadrenie jasným stanoviskom: SMER bude vždy suverénne hájiť záujmy Slovenska, a to bez ohľadu na frakcie či koalície v Európskom parlamente. Týmto vyhlásením dal jasne najavo, že boj o slovenskú suverenitu v európskej politike sa ešte zďaleka nekončí.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik