SMER ukončí ponižujúce rokovania s eurosocialistami v Bruseli
10 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

"Rokovania v EP prebiehajú sposobom, akoby najvačšie dve politické frakcie nepochopili, o čom vypovedajú výsledky júnových volieb do EP." Skonštatovala europoslankyňa Monika Beňová a naznačila tak to, čo "má ozmámiť dnes".

EPP a SD sa podľa nej “dohadujú”, koho priberú medzi seba aby mali potrebné hlasy na schválenie personálneho balíka Ursula von der Leyen-Roberta Metsola-Kaia Kallas-Antonio Costa a všetko ostatné vrátane priorít, programových téz, potrebných reforiem a návratu k silnej a zdravej Európe je úplne mimo akýchkoľvek debát. Je to len o miestach, osobách a obsadení. To považuje Monika Beňová za "veľké sklamanie".

Kšefty s mocou nad Európou, žiadna demokracia

"A tak sa rozhodli, že do peletónu priberú výrazne oslabených liberálov a zelených, lebo budú ticho poslúchať. Aspoň v úvode, keď ich potrebujú a podhodia im zato nejaké tie predsednícke a podpredsednícke miesta vo vedení výborov."Opisuje situáciu v Bruseli dlhoročná europoslankyňa.

Liberálno-progresívni socialisti

"Neviem ako v EPP, ale Progresívni eurosocialisti do vedenia frakcie nezvolili ani JEDINÉHO zástupcu zo strednej či východnej Európy." Dáva do pozornosti politička SMERu.

Koniec rokovaniam so socialistami

naznačuje to tento výrok Moniky Beňovej: "Je to absolútne neprijateľné a dnes (9.7. - pozn. red. HD) som kolegov zo SMER-SSD informovala, že "ja už so socialistami ďalej rokovať nebudem. Je to jednak nedostojné a jednak vidím po troch týždňoch, ako ich nezaujímajú žiadne názory ani debata o budúcnosti, len vlastné pozície a to, či Costa bude na pať rokov predsedom Rady."

Tichý prevrat v Bruseli?

"Úplne im “uniklo”, že už “disponujú” v Rade len štyrmi premiermi z 27. Tam sa dopracovali odklonom od skutočných socialno-demokratických hodnot a tak im aj postupne odišli voliči. Ostalo im Nemecko, Dánsko a Malta a Španielsko. V Europskej komisii to bude ešte biednejšie, nakoľko Nemecko so socialistickým premiérom bude v EK reprezentovať lobistka Ursula von der Leyen, takže socialistom ostanú traja komisári."

Beňová dnes "navrhne kolegyniam a kolegom iné riešenie"

Bude pre nás čestné a bude autentické najma voči našim voličom.

"A už len poznámka na záver, český prezident P. Pavel spochybnil aktivity predsedu maďarskej vlády V. Orbána, ( ktorý navštívil ako premiér štátu predsedajúceho Rade EÚ Ukrajinu, Rusko a Čínu) a povedal, že podmienky mieru na Ukrajine možu dohodnúť len Spojené štáty."

Nuž ak takto “silnoeurópsky” vidia tie tzv.štandardné politické frakcie našu vlastnú iniciatívu, tak potom je to desivý obraz nesvojprávnosti a nevôle stať sa aspoň v niečom skutočne aktívnym lídrom." Píše rozhorčená Monika Beňová.

Brutálny odkaz premiéra Fica! Toto pochopia VŠETCI
Po 55. dňoch od atentátu je predseda vlády naspäť v práci, informuje o tom Úrad vlády Slovenskej republiky Dnes, v utorok 9. júla 2024 predseda vlády SR Robert Fico prvýkrát viedol rokovanie vlády SR. Len 55 dní uplynulo od hrozného atentátu na... Čítať ďalej
09 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik