Neveďalová si všíma čo robia opoziční lídri a ich spriaznené médiá
11 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD) si v statuse na Facebooku všíma, že Robert Fico sa vrhol do práce po ani nie dvoch mesiacoch, čo ho atentátnik pri teroristickom útoku takmer pripravil o život. Lenže europoslankyňa konštatuje, že späť je aj niečo iné. To, čo robia opoziční lídri a ich spriaznené médiá.

Popri premiérovi sú podľa europoslankyne späť aj opoziční lídri a mediálna jednonázorová šablóna. Alebo PS nemá o čom robiť tlačové besedy, no Neveďalová konštatuje, že nejaké konštruktívne riešenia sme od nich asi čakať ani nemali. Pripomína tiež, že súčasná vláda namiesto príkazov obnovuje komunikáciu s regiónmi priamo na mieste, kde pomáha s drobnými projektami, ktoré by inak nemali šancu na realizáciu. PS však nestačí ani to...

Premiér je späť

„A späť je aj nonsens našej opozície, jej nepoučiteľní „lídri” a všadeprítomné mediálne odporúčania jediného správneho názoru,“ konštatuje Roth Neveďalová s tým, že toľko k deklarovanému zmiereniu.

Fico na tom trvá: Zákaz dovozu ukrajinských agrokomodít platí (VIDEO)
Premiér Robert Fico na žatevnom dni v Slovenskej Novej Vsi jasne deklaroval postoj Slovenska k dovozu poľnohospodárskych produktov z Ukrajiny. Za prítomnosti ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča a zástupcov poľnohospodárskeho sektora... Čítať ďalej
10 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Uhorková sezóna

„Asi nám už rastú uhorky. Lebo robiť tlačovku o tom, ze premiér nemal ísť kontrolovať úrodu, to je dosť úbohé. Hlavne keď to robí každý rok. Neviem, čo sme vlastne čakali. Napríklad, že by sme mali diskusiu o skutočných riešeniach a politike? Tak zasa raz nie. Opozícia sa predháňa vo výzvach na podporu Ukrajiny a vyzýva vládu k všeličomu. Tú istú vládu, ktorá po celý čas koná v mandáte od občanov - Ukrajinu a jej občanov podporujeme tak, ako môžeme a na čo máme,“ pripomína Roth Neveďalová.

Pripomína dohody

„Spoločné rokovanie vlád prinieslo dohodu na projektoch na východnej hranici na prospech obyvateľov oboch štátov a po včerajšom telefonáte nášho a ukrajinského premiéra sa pripravuje ďalšie spoločné rokovanie a pomoc ľuďom. Síce nám tu niektorí kecajú o izolácii, opak je však pravdou a pracuje sa normálne ďalej,“ informuje ďalej Roth Neveďalová.

Tematicky vyprázdnení

„Dnešná nezmyselná tlačovka PSka je ďalší príklad, že fakt nemajú témy. Tri a pol roka tu neschopné vlády žiadne regióny nenavštívili a iba štekali príkazy od stola z Bratislavy. My sme znova obnovili výjazdové rokovania v regiónoch, pri ktorých sa tradične podporia finančne aj menšie projekty v obciach na priamo. Projekty, na ktorých obciam záleží - nie však stavby kanalizácie, skôr oprava chodníka, vybudovanie lavičiek, či podpora folklórneho súboru. Menšie veci, ktoré však majú okamžitý dopad a na ktoré je zložité získať finančnú podporu z verejných zdrojov. Pokojne sa choďte spýtať do okresov a obcí, ktoré financie dostali, ako im to pomohlo a či by sme mali pokračovať,“ nabáda europoslankyňa.

Fakt dávajú málo?

„Podľa PSka však dávame málo a tento systém treba zmeniť. Neviem, či je to smiešne, zúfalé alebo trápne. Takže odporúčam už tradične - nohy do studenej vody a kľud. Je leto,“ uzatvára Roth Neveďalová.

Na progresívcov asi ničivo udreli horúčavy
Na sociálnej sieti uverejnilo Progresívne Slovensko doslova zúfalý výkrik. Horúčavy robia svoje. Status nie je dlhý, naopak, je mimoriadne krátky. Citát "Mudrujú o iných krajinách, ale doma sa tým neriadia. Začnite už konečne vládnuť a riešiť... Čítať ďalej
10 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik