Pokrytectvo politických fráz vraj v mene záchrany planéty
10 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

"Čoskoro sa skončí výroba automobilov s výbušnými motormi, kachlí na drevo a na uhlie, odstavia a odstránia tepelné elektrárne a množstvo ďalších vecí a zariadení, ktoré poškodzujú životné prostredie." Píše profesor Milan Knížák, ktorého postreh uverejnili parlamentnilisty.cz.

"Zaujímavé je, že nikto nehovorí o redukcii leteckej dopravy, pritom hektická letecká prevádzka produkuje neuveriteľné množstvo skleníkových plynov, a jej zrušenie alebo aspoň zminimálnenie, by podstatne zlepšilo životné prostredie." Poukazuje na jeden alogizmus profesor, ale ten väčší ešte len príde.

Jarmočnícky svet

"Prevážame potraviny, šaty, stroje, atď. a zanedbávame lokálnu produkciu. (Najnezmysluplnejšie ma pripadá dovoz kvetov z Južnej Ameriky na trhy do Amsterdamu odkiaľ sa ďalej rozvážajú do cieľových destinácií...) Je to falošná politika. Ľudia strácajú vlastný život, nevedia čo si so sebou počať, potrebujú byť stále viac a viac bavení, navigovaní, povzbudzovaní." Všíma si citovaný profesor.

Trápna politická hra na ekológiu

"Obmedziť pobehovanie po zemeguli zvané turizmus, prestať s nezmyselným medzikontinentálnym jarmočníctvom, to by bolo jasné pritakanie ekologickým snahám, dnes je to len trápna politická hra.

Po tomto zvolaní sa určite nič nestane, maximálne zo mňa urobia v médiách idiota. Je to len ďalší kamienok do mozaiky ekologickej licomernosti." Píše na webe parlamentnilisty.cz profesor Milan Knížák.

Pokryteckí jastrabi vojny: Nemáte právo moralizovať o mieri!
Uznávaný publicista Eduard Chmelár na sociálnej sieti ostro kritizuje tých, ktorí podporujú pokračovanie vojny na Ukrajine, ale zároveň moralizujú o jej tragických následkoch. Vo svojom príspevku uvádza: "Žasnem nad drzosťou militantných... Čítať ďalej
09 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik