Liberálno-progresívna opozícia je zas raz v tranze
10 | 07 | 2024 I Ivan Brožík/TASR

Opozičné hnutie PS i strana SaS kritizujú vládu v súvislosti s ďalšou novelou Trestného zákona, ktorá reaguje najmä na pripomienky Európskej komisie. Kabinet schválil legislatívny návrh na stredajšom zasadnutí.

Podľa predsedu SaS Branislava Gröhlinga koalícia opravuje vlastnoručne pokazené a vyhovára sa opäť raz na opozíciu. "Hoci sa Robert Fico (Smer-SD) tešil, ako uspel na Ústavnom súde SR, teraz musel priznať, že jeho zákon nie je v súlade ani s ústavou a s námietkami Európskej komisie," zdôraznil. Hovorí o nekompetentnosti vlády.

 "Nielenže si sami udelili amnestiu a vyšli v ústrety kriminálnikom, zlodejom a svojim ľuďom. Dokonca to celé urobili tak babrácky, že časti novely zastavil Ústavný súd, a časti narážajú na naše záväzky voči Európskej únii," reagoval šéf PS a podpredseda Národnej rady SR Michal Šimečka.

Vláda na stredajšom zasadnutí odobrila návrh zmien v Trestnom zákone, ktorý zohľadňuje výsledky konzultácií s Európskou komisiou. Okrem iného ide o úpravu trestných sadzieb pri niektorých trestných činoch. Kabinet navrhuje Národnej rade SR prerokovanie novely v skrátenom legislatívnom konaní. Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) poukázal na to, že navrhované zmeny sa týkajú ustanovení súvisiacich s ochranou finančných záujmov EÚ.

Keď ona je taká milá..., ale
Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SSD) ešte v poslednej júnovej relácii O päť minút 12 hovoril o stabilizácii, ktorú Slovensko vykazuje podľa Národnej banky Slovenska. Veronika Remišová (Za ľudí / bývalé OĽaNO) si však myslí niečo iné a ako... Čítať ďalej
10 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik