Tragédia na Mariánskej púti: Dobrosrdečná Žofia zomrela pri výstupe na posvätnú horu
09 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Tisíce veriacich sa vydali na tradičnú púť k Panne Márii, no jedna z pútničiek sa už domov nevrátila. Žofia (†61) z obce Lesnica nečakane skolabovala počas výstupu na Mariánsku horu v Levoči. Jej náhly odchod zasiahol celú komunitu. Informuje o tom portál Dnes24.

Posledná cesta oddanej veriacej

Mariánska púť v Levoči je každoročne jednou z najväčších náboženských udalostí na Slovensku. Tento rok však radostnú atmosféru zatienila smutná udalosť. Žofia, dlhoročná pracovníčka obecného úradu v Lesnici, sa v sobotu vydala na púť s úprimnou vierou v srdci. Nikto netušil, že to bude jej posledná cesta.

Záchranári bojovali o jej život

Počas náročného výstupu na Mariánsku horu Žofia nečakane skolabovala. Napriek rýchlemu zásahu záchranárov sa jej život už nepodarilo zachrániť. Správa o jej úmrtí sa rýchlo rozšírila a zasiahla celú komunitu.

Spomienka na obľúbenú kolegyňu

"S bolesťou v srdci oznamujeme, že navždy odišla na večnosť naša dlhoročná kolegyňa," uviedla obec Lesnica na svojej stránke. Žofia pracovala na obecnom úrade neuveriteľných 34 rokov a bola známa svojou dobrosrdečnosťou a oddanosťou práci.

Hlboký smútok v obci

Starosta obce s pohnutím v hlase potvrdil smutnú správu: "Veľmi nás to všetkých zasiahlo. Nepoznáme bližšie okolnosti toho, čo sa stalo, ale strata Žofie je pre nás všetkých veľkým šokom." Sociálne siete sa okamžite zaplnili prejavmi sústrasti od blízkych, známych a kolegov.

Hoci Mariánska púť priniesla tento rok aj smutnú udalosť, odkaz Žofie a jej oddanosť viere zostanú navždy v srdciach tých, ktorí ju poznali. Jej posledná cesta na posvätnú horu sa stala symbolom jej hlbokej viery a oddanosti.

Poriečna polícia varuje: Toto sú najväčšie riziká pri vode
Leto je v plnom prúde a s ním prichádza aj zvýšený počet ľudí tráviacich čas pri vode. Bohužiaľ, s tým súvisia aj tragické udalosti, ktorým by sa dalo predísť. Poriečna polícia preto na sociálnej sieti zverejnila dôležité upozornenie pre všetkých,... Čítať ďalej
09 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik