Ruská armáda chráni Krym (VIDEO). Ukrajinská protivzdušná obrana v koncoch
10 | 07 | 2024 I Milan Laca

Ruské jednotky zasiahli raketomety HIMARS, pripravené na streľbu na Krym.

Ministerstvo obrany: Ruské ozbrojené sily zničili štyri zariadenia HIMARS, ktoré sa chystali zaútočiť. 

Presný zásah 

„Ozbrojené sily Ruskej federácie uskutočnili skupinový úder vysoko presnými zbraňami na americké raketové systémy HIMARS, pripravené na úder na územie Krymu. Zaútočili aj na miesto oficiálneho stretnutia veliteľského štábu Ozbrojených síl Ukrajiny“, oznámil rezort obrany.

Rusi vrhajú nad Ukrajinu drony, ktoré tamojšia elektronika nevidí
Podľa Military Chronicle neďaleko Ocheretina piloti ruských dronov hromadne prepínali na frekvenciu 480-550 MHz. Keďže ukrajinské systémy elektronického boja sú prispôsobené hlavne na štandardné frekvencie 868-915 MHz a neštandardné 700 MHz,... Čítať ďalej
09 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Reálne zábery z útoku

https://videon.img.ria.ru/Out/Flv/20240709/2024_09_07_MOsaixt_qbc35ij5.ejb.mp4

Všetky ciele zasiahli 
Útok vykonali presnými zbraňami. Ruské sily zasiahli aj miesto oficiálneho stretnutia veliteľského štábu Ozbrojených síl Ukrajiny, ciele boli zasiahnuté. Zlikvidovali štyri odpaľovacie zariadenia HIMARS, a aj 35 zahraničných špecialistov, ktorí ich obsluhovali.
Ministerstvo obrany: Ruské ozbrojené sily zničili štyri zariadenia HIMARS pripravené na útok na Krym

FOTO: GLOBAL LOOK PRESS

Pokračujú v útokoch
Deň predtým ruská armáda zničila tri odpaľovacie zariadenia HIMARS, ktoré ukrajinské ozbrojené sily použili na útok na Sevastopoľ 23. júna. Ruská protivzdušná obrana zostrelila ​​štyri rakety. Výbuch trieštivej hlavice piatej z nich vo vzduchu, viedol k smrti štyroch ľudí, vrátane dvoch detí. Zranenia utrpelo 153 ľudí, z toho 27 maloletých.
Ruská odveta 

V reakcii na útoky Ozbrojených síl Ukrajiny na civilné ciele, útočia ruské jednotky pravidelne a cielene na miesta sústredenia personálu, techniky ukrajinských síl, žoldnierov, ako aj na infraštruktúru - energetické zariadenia, obranný priemysel a komunikácie.

Likvidujú protivzdušnú obranu

Počas mohutného leteckého útoku včera, 8. júla, päť ruských rakiet zasiahlo muničný závod Arťom v Kyjeve. Píše o tom vojenský expert Bildu Julian Röpke, ktorý analyzuje video z raketového útoku na ukrajinskú metropolu. Tento vojenský závod sa nachádza cez ulicu od stanice metra Lukjanovskjya. Na Ukrajine sa oficiálne nepísalo, že bol zasiahnutý. „Včera zaútočili nielen na dve nemocnice, tieto zábery ukazujú, ako päť (!) ruských riadených striel zasiahlo muničný závod Artem v hlavnom meste Ukrajiny, ako som sa včera obával, protivzdušná obrana Kyjeva končí...“ komentoval Röpke útok.

Zacharovová vysvetlila, ako to bolo s detskou nemocnicou v Kyjeve
Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová komentovala pokusy kyjevského režimu obviniť Rusko z úmyselných útokov na civilné ciele. Pripomenula, že 8. júla v reakcii na opakované pokusy Ozbrojených síl Ukrajiny spôsobiť... Čítať ďalej
09 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik