Prezidentov tím v panike: Bidenovo zdravie sa rúti, verejnosť nič netuší!
09 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Nová správa odhaľuje šokujúce praktiky najbližšieho okruhu prezidenta Joea Bidena, ktoré majú za cieľ utajiť jeho zhoršujúci sa zdravotný stav pred verejnosťou. Ako informuje portál  The Daily Mail, Bidenovi "strážcovia" používajú sofistikované taktiky, aby zamaskovali kognitívny úpadok najstaršieho prezidenta v dejinách USA.

Prísne kontrolované vystúpenia

Podľa informácií The Wall Street Journal Bidenov vnútorný tím pozostávajúci z kľúčových poradcov starostlivo plánuje všetky prezidentove verejné vystúpenia. Stretnutia sa konajú len v skorých hodinách, keď je Biden najvnímavejší. Tím odmieta neoverené otázky na verejných fórach a vyhýba sa vysokoprofilovým rozhovorom s rešpektovanými novinármi.

Obmedzený prístup k prezidentovi

Bidenov tím výrazne obmedzuje prezidentov kontakt nielen s médiami, ale aj s vysokopostavenými demokratickými zákonodarcami. Napríklad, Biden zavolal lídrovi senátnej väčšiny Chuckovi Schumerovi až týždeň po neúspešnej debate s Donaldom Trumpom. Tím dokonca kontaktuje novinárov noc pred podujatiami, aby zistil ich plánované otázky.

Fyzické a mentálne výzvy

Správa odhaľuje, že obavy Bidenovho tímu sa netýkajú len jeho mentálnych schopností. Po páde na Akadémii vzdušných síl USA v roku 2023 mu asistenti zabezpečili tenisky s lepšou priľnavosťou. Plánovaná cesta naprieč krajinou na propagáciu infraštruktúrneho zákona bola zrušená kvôli obavám o jeho fyzickú výdrž.

Biden odmieta odstúpiť

Napriek týmto opatreniam Biden naďalej trvá na svojej kandidatúre a tvrdí, že len "Pán všemohúci" ho môže presvedčiť, aby odstúpil z prezidentského súboja. Jeho správanie za zatvorenými dverami je však údajne nevyrovnané - niekedy je ostrý a sústredený, inokedy zmätený a zabúda mená či detaily politiky.

Tieto odhalenia vrhajú nové svetlo na schopnosť 81-ročného Bidena pokračovať vo funkcii a vyvolávajú otázky o transparentnosti jeho administratívy voči americkej verejnosti.

Prezident USA Joe Biden po páde na slávnostnom ceremoniáli, zdroj: repro Youtube

Zacharovová vysvetlila, ako to bolo s detskou nemocnicou v Kyjeve
Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová komentovala pokusy kyjevského režimu obviniť Rusko z úmyselných útokov na civilné ciele. Pripomenula, že 8. júla v reakcii na opakované pokusy Ozbrojených síl Ukrajiny spôsobiť... Čítať ďalej
09 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia,

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik