Hlas ľudu: Hyeny, dajte už pokoj Ficovi!
09 | 07 | 2024 I Mária Škultétyová

O čo ide Hlinovi a SaS? O premiéra v žite? Alebo o Ficovu „hrádzu“?

Niekedy si myslím, že vo svojich textoch som až príliš sarkastická. Že som príliš ostrá, keď hodnotím opozičných politikov. Ale keď počúvam opozíciu, tak vidím, že ich úroveň nikdy nedosiahnem. A na tú špinu, čo si v Bruseli riť váľala a nás osierala, na tú ani Blaha nemá. Ale nie o nej som chcela.

V pondelok mala SaS tlačovú konferenciu na tému Reakcia na žatevný deň Róberta Fica. Reagovala na vystúpenie premiéra na pracovnom žatevnom výjazde. Pred mikrofón sa postavil predseda: kaderník bez vlasov  Gröhling,  krčmár Lojzko Hlina, čoby  odborník na poľnohospodárstvo, a svätú trojicu uzavrel všadeprítomný náhradník Krúpa.

O žatve tu bolo málo reči

Celá tlačovka liberálov bola len kritikou Róberta Fica a apelom  na KDH. Lebo na Slovensku je to už tak: všetko, čo Fico spraví a povie, sú len klamstvá a prázdne gestá. A čo opozícia hovorí, to je svätá pravda. A tak sme počuli drísty o „ hrádzi“ ako o urážke voličov liberálnych strán, o dvadsaťtisícových hodinkách na Ficovej ruke a Ficovej falošnej hre na vidieckeho človeka. Podľa SAS Ficov kontrolný deň vo Voderadoch bol  len jeho populistickým vystúpením. Podľa mňa zas tlačovka SAS bola len  výsmechom z každého Ficovho slova a výsmechom z „fotky v žite.“ Podľa Hlinu poľnohospodári nepotrebujú premiéra v žite. Všetci viac ako o žatve hovorili o Ficovej progresívnej „hrádzi“. „Keď oni postavia hrádzu  progresivizmu,   my budeme „staviať“ hrádzu proti populizmu,“ povedal holohlavý.

Oni sa ani netajili tým, že viac ako žatva ich škrie Ficova „hrádza“ proti progresivizmu. Táto myšlienka z prejavu na Devíne v posledných dňoch rezonuje v opozícii viac ako horúčavy. Aj ináč pokojný Viskupič v nedeľnej relácii na ňu reagoval. Hovoril, že za to môže Ficov psychický stav po atentáte. Mýlite sa, pán Viskupič, Fico má rozum, on presne vie, čo hovorí. Jemu to dobre páli. Nepresvedčil vás jeho prejav na Devíne? Hovoriť po ťažkých zraneniach dvadsať minút spamäti, to len tak hocikto nevie.   Vie on dobre, čo hovorí. A čo hovorí, múdro hovorí. To u vás sa podpísali  horúčavy pod nepochopenie jeho myšlienky. Nie, holúbkovia, Fico pomenoval rakovinou a jedom vašu progresivistickú a  liberálnu ideológiu. Podľa nej, keď sa cítite hyenou, robíte ako hyena, tak ste hyena.

Nie, premiér neurážal vašich voličov. To tata Miška Šimečku nazval voličov koalície sviňami v ľudskej koži. Lenže to vy obchádzate veľkým oblúkom. Lebo hovoriť špinavú pravdu o vás by bol zločin. Nepoviete vy, povieme my.

Aj o tej hrádzi

Lebo hrádza proti progresivizmu a prípadné zmeny v ústave vás k smrti vyľakali. A tak ste žatvu zneužili na výzvu ku KDH.  Hlina ako bývalý predseda prihováral sa  kresťanom v parlamente, aby nenaleteli vláde  a nehlasovali za zmeny v ústave. A Gröhling to isté.

Urážky

Len samé urážky sú všetky vaše vystúpenia.  Náhradník Krúpa je v tom borec číslo jedna. Smer od neho najnovšie dostal  pečať strany rustikálneho a žatevného typu. „Sú to neoľudáci populistického charakteru,“ povedal tento bezcharakterný parlamentný náhradník. A to už nie je len na zamyslenie o jeho duševnom zdraví. To už  je na žalobu.

Hlas ľudu: REAKCIA na článok „Ancikrist Fico“, alebo ako to na púti Matovič schytal
Články pána Brožíka mám rada. Obzvlášť tie autorské. Ale zaujal ma aj ten, v ktorom prináša Matovičov aktuálny príspevok. Celé je to vlastne Igorov zážitok z levočskej púte, sprostredkovaný ako krátky rozhovor kňaza s Matovičom, pretkaný... Čítať ďalej
08 | 07 | 2024 | Mária Škultétyová

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik