Financie v policajnom zbore: Šutaj Eštok istú sumu nepovažuje za reálnu, toto však neočakáva
09 | 07 | 2024 I Ivan Mihale

Na riešenie situácie v Policajnom zbore (PZ) určite pôjdu nejaké finančné zdroje už aj tento rok. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) to avizoval v utorok pred rokovaním vlády s tým, že aktuálne pokračujú rokovania s ministerstvom financií.

"Budeme hľadať zdroje na to, aby sme v krátkom čase našli také riešenia, ktoré zastabilizujú Policajný zbor," povedal minister. Ako poznamenal, aj policajní odborári rozumejú, že možnosti štátneho rozpočtu sú obmedzené.

Sumu približne 300 miliónov eur, s ktorou sa budúci rok rátalo na odmeňovanie bezpečnostných zložiek v predloženej koncepcii, nepovažuje za reálnu. Poukázal na stav štátneho rozpočtu. Zároveň však neočakáva, že pôjde o "dramaticky nižšiu čiastku".

Debate o zmenách vo financovaní a odmeňovaní policajtov v rámci legislatívy sa minister nebráni. Upozornil však na časovú náročnosť pri prípadnej novelizácii zákona.

Odborový zväz policajtov v SR vyzval minulý mesiac vedenie rezortu vnútra, aby riešilo situáciu v Policajnom zbore. Upozornil na zlé podmienky, ako napríklad stav policajných budov či staré odevy, ale aj nevyhovujúce platové ohodnotenie.

Breznom sa prehnala silná búrka, ničila strechy a rozbíjala okná
Horehroním sa v pondelok večer prehnala silná smršť, ktorá v Brezne a okolí lámala stromy, ničila strechy a rozbíjala okná na domoch. Ako uviedol primátor Brezna Tomáš Abel na sociálnej sieti, stačilo 15 minút a padali krúpy, aké si nepamätá.... Čítať ďalej
09 | 07 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik