Breznom sa prehnala silná búrka, ničila strechy a rozbíjala okná
09 | 07 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Horehroním sa v pondelok večer prehnala silná smršť, ktorá v Brezne a okolí lámala stromy, ničila strechy a rozbíjala okná na domoch. Ako uviedol primátor Brezna Tomáš Abel na sociálnej sieti, stačilo 15 minút a padali krúpy, aké si nepamätá. Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC) v tejto súvislosti upozorňuje, že priechod Zadné Halny - Mýto pod Ďumbierom bude do utorka (9. 7.) uzavretý.

"Mestská polícia už monitoruje škody po búrke. Naši dobrovoľní aj štátni hasiči a Technické služby Brezno odstránia polámané stromy a časť škôd. Porozbíjalo viaceré okná na domoch, tiež dve okná na mestskom úrade, sú poškodené mnohé autá. Pomáhame so strechami domov, avšak techniku máme obmedzenú, aj čo sa týka plachiet na zakrývanie striech," priblížil Abel.

BBRSC vyzvala na sociálnej sieti obyvateľov, aby jej nahlásili mimoriadne situácie na komunikáciách I., II. a III. triedy, na ktorých krajskí cestári vykonávajú údržbu.

"Sme v kontakte s primátorom Brezna a sme pripravení pomôcť aj v meste, ak bude treba. Aktuálne naši zamestnanci monitorujú zverené komunikácie," uviedla BBRSC.

Evanjelická cirkev augsburského vyznania (ECAV) Brezno informovala, že silná prietrž mračien zanechala spúšť aj na ich fare. "Na fare krúpy rozbili väčšinu okien na troch svetlíkoch, tri okná na kostole a jeden okenný rám. Voda zničila omietky na schodisku na fare. Zničené sú tiež stromy a komplet celá úroda ovocia a zeleniny," priblížila na sociálnej sieti.

Dočasný šéf STVR Igor Slanina si vyhrnul rukávy a upratuje
Podľa opozície v STVR po zmene vedenia „nemal zostať kameň na kameni“. Nový štatutár Igor Slanina do funkcie nastúpil 1. júla. Odvtedy uplynul týždeň a avizované „zemetrasenie“ sa nekoná. Aj keď pravdou je, že nejaké zmeny sa udiali. Slanina už v... Čítať ďalej
09 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik